x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Finances

El Govern realitzarà una emissió de bons socials, sostenibles i verds a final d'abril

L’operació està llistada a Luxemburg i estarà comercialitzada per Crédit Agricole i el Santander
El ministre Eric Jover i el secretari d'Estat Marc Ballestà.

El Govern realitzarà una emissió de bons socials, sostenibles i verds a final d'abril

El ministre Eric Jover i el secretari d'Estat Marc Ballestà.

SFGA / C. ESTEVE
Actualitzada 22/04/2021 a les 12:10
El Govern va anunciar ahir a través d’un comunicat que farà una emissió internacional de bons verds, socials i sostenibles la setmana vinent amb l’objectiu de “millorar la resiliència financera de l’Estat a l’hora que es continua emfatitzant l’estratègia de diversificació del deute, incrementant la seva maduresa i disminuint-ne els costos financers associats”. L’operació està llistada a Luxemburg i segueix els estàndards marcats per l’Associació Internacional de Mercats de Capitals (ICMA), estarà comercialitzada per Crédit Agricole i Banco Santander i compta amb la col·laboració dels cinc bancs andorrans, segons va precisar l’executiu.
El ministre de Finances, Eric Jover, va destacar que aquesta emissió no es podria haver fet sense l’entrada al Fons Monetari Internacional (FMI) que es va formalitzar l’octubre passat. Les condicions de l’operació del volum de bons, el venciment que tindran i el tipus d’interès associat s’acabaran de concretar després de les reunions que mantindran aquesta setmana el ministre i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, per presentar a inversors internacionals de les principals places financeres europees l’emissió, segons el Govern.


Emissió de 500 milions

El febrer passat el Govern ja va anunciar que realitzaria una emissió de deute internacional de 500 milions “per refinançar els deutes que ja tenia contrets l’Estat i que vencien el 2021”. En aquella compareixença, Ballestà va comentar que s’estava valorant la possibilitat de cooperar amb el Banc Europeu d’Inversions a partir del 2022 “en projectes importants d’infraestructures”, com és el cas d’una hipotètica connexió ferroviària amb el Principat, ja que “podria ser una bona via de finançament” per a aquest organisme.
Etiquetes
  • #3 Pepe
    (22/04/21 09:40)

    La deuda es el mejor indicador de la corrupción,la incompetencia y el clientelismo de todos los nuevos señores feudales, q se esconden para sus maldades detrás de términos como democracia, Justicia social, perspectiva de género y demás palabros de neolengua. Es curioso pq los mismo q dicen lo de q mundo les vamos a dejar a nuestros nietos, son los mismos q dejan las deudas a los nietos en forma de deuda. La deuda de hoy, son los impuestos del mañana y el FMI es demasiado intervencionista y parece q corrupto.

    Respondre
  • #2 Hermes
    (22/04/21 09:00)

    Uns bons enverinats, el Banc Mundial concedeix préstecs lligats a mesures que ttienencomo objectiu l'obertura dels mercats, la reducció de el paper de l'Estat en la gestió econòmica i l'augment de el poder dels bancs privats en la regulació dels fluxos monetaris.

    Respondre
  • #1 Escac i mat
    (22/04/21 07:30)

    De bons verds mediambientals hem passat a bons socials en tan sols 24 hores, la solució que es proposa per el desbocat deute sobirà són els bons, (crèdits per refinançar) cedits pel BCE, l'FMI i les empreses injerentes, emissors i inversors, però tranquils, no ens posem nerviosos,
    són bons 'sostenibles'.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts