x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera iberoamericana

Cimera confinada

La ministra Maria Ubach i tot el seu equip han hagut de viure l’esdeveniment des de casa i de manera telemàtica després que diversos treballadors donessin positiu la setmana passada, entre els quals la mateixa responsable de la cartera d’Afers Exteriors.
La ministra d'Afers Exteriors participant en una reunió de manera telemàtica.

Cimera confinada

La ministra d'Afers Exteriors participant en una reunió de manera telemàtica.

SFGA
Actualitzada 22/04/2021 a les 12:11
Després de dos anys de treball intens per organitzar un dels esdeveniments més importants que ha acollit el Principat, la 27a Cimera Iberoamericana, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i tot el seu equip han hagut de viure la cita des de casa. La setmana passada va sortir a la llum un brot de Covid-19 al seu ministeri i diversos treballadors, entre els quals la mateixa ministra, van donar positiu. La impossibilitat d’assistir presencialment als actes va saber “molt greu” a la ministra, “sobretot pel meu equip que tant ha treballat perquè tot sortís bé”. “S’han esforçat molt perquè la Cimera pugui ser possible i dono les gràcies a tot l’equip per fer que l’esdeveniment hagi sigut un èxit malgrat les circumstàncies”, va remarcar Ubach.

La celebració de la Cimera no ha estat absent de múltiples dificultats. La principal i més evident va ser l’esclat de la pandèmia a mitjan mes de març de l’any passat, que va obligar a modificar el calendari de l’esdeveniment fins a dues vegades. Finalment, i a la vista que la crisi sanitària no té encara una data de caducitat, també es va decidir modificar el format i celebrar-la de manera semipresencial per no tornar a ajornar l’esdeveniment. La gota que va fer vessar el vas va ser la notícia del brot al ministeri d’Exteriors a menys d’una setmana de la celebració de la Cimera de caps d’Estat i de Govern. Tot plegat va provocar múltiples canvis en l’organització de l’esdeveniment i “readaptar-nos constantment”, en paraules de la titular de la cartera d’Exteriors. En aquest sentit, va destacar que “Andorra sempre ha mantingut el compromís de celebrar la Cimera”. “Han estat dos anys bastant accidentats però ara la Cimera s’està desenvolupant amb èxit”, va considerar orgullosa.

Per sort, la ministra està passant la Covid-19 amb símptomes lleus, fet que li ha permès participar en alguns dels actes encara que de manera telemàtica. “Malauradament no hem pogut assistir a la Cimera de manera presencial però gràcies a les noves tecnologies hem treballat tot l’equip a distància”. “La feina ha sigut molt intensa malgrat la Covid”, va assegurar. De fet, segons va explicar Ubach, va poder formar part de pràcticament tots els actes que hi havia previstos. Així, va detallar que va participar en les reunions preparatòries que es van dur a terme la setmana passada i també les que van tenir lloc divendres. Evidentment, el que no ha pogut fer la ministra és acompanyar el cap de Govern durant els actes de manera presencial ni tampoc participar en el dinar que va tenir lloc ahir a la Borda del Pi. La va substituir la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés.

Malgrat totes les dificultats d’organització i en especial els entrebancs d’última hora, Ubach es va mostrar orgullosa de la feina feta i especialment del compromís i la implicació de tot l’equip malgrat haver de viure la Cimera des del confinament.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts