x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Catalunya elimina el confinament comarcal

La Generalitat decideix permetre la mobilitat interna sense limitacions per l'estabilització de l'epidèmia
La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, aquest migdia

La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, aquest migdia

La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, aquest migdia

Actualitzada 22/04/2021 a les 13:36
La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, ha anunciat aquest migdia l'aixecament del confinament comarcal a partir de dilluns i fins al 3 de maig i l'obertura de la circulació dins de tot el territori català després de la reunió del Procicat. La Generalitat elimina la restricció per l'estabilització de la incidència de casos de la Covid, tot i que Vergés ha remarcat que les UCI continuen sobre els 500 pacients amb la infecció i que s'ha de continuar amb "molta precaució" per no haver de fer passos enrere. 

Alba Vergés ha explicat que no s'eliminat el confinament nocturn amb toc de queda a partir de les 22 hores perquè s'ha d'esperar que es consolidin les noves mesures i anar pas a pas "perquè no es desmarxi l'epidèmia". El que es permet també és l'obertura dels establiments de restauració dels centres comercials entre les 7.30 i les 17 hores com a tots els locals.

La Generalitat manté el tancament perimetral de la comunitat i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que la clau continua sent limitar les interaccions socials per evitar la propagació del virus i per això ha demanat que totes les trobades que no siguin imprescindibles no es facin encara. Sàmper ha recalcat que la lliure mobilitat interna permet fer reunions amb d'altres bombolles i visitar persones a les que fa mesos que no es podia veure però ha recomanat tenir paciència durant dos mesos més per reduir les relacions perquè ha incidit que en espais tancats i en trobades socials és on es deixa d'usar la mascareta i es relaxen les mesures de protecció. Vergés ha insistit que millor a l'aire lliure, amb poca gent i activitats on no s'hagi de treure la mascareta. El topall de 6 persones a les reunions socials però ja no han de ser d'un màxim de dues bombolles.

El govern català ha fet una crida a la ciutadania per respectar les restriccions vigents fins que augmenta el ritme de vacunació i han ressaltat que la setmana passada es van posar 300.000 dosis que representen un rècord d'administració de vaccins. El secretari de Salut, Marc Ramentol, ha destacat que no és el moment encara de plantejar si les persones vacunades no han de portar mascareta i que s'haurà d'analitzar aquesta mesura "quan pertoqui" segons l'evolució de l'epidèmia i del nivell d'immunització i ha subratllat que ara "escassament tenim un 13% de la població vacunada".

Nous cribratges
El govern català posa en marxa la setmana vinent un nou model de cribratges amb automostres perquè en les localitats on s'activi aquest sistema seran els ciutadans els que han d'anar a recollir el test de PCR al centre de salut, fer-se la mostra a casa i retornar la prova al centre. Vergés ha indicat que aquests cribratges es faran als indrets on es detecti que la incidència és superior a la mitjana de Catalunya i es començarà per zones de Lleida, la Catalunya central i Girona.


Aquesta estratègia es farà de manera seriada als participants i quan es reculli el primer kit es marca les properes proves cada 15 dies mentre dura el període del cribratge.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts