Un andorrà de 64 anys mor en un xoc frontal a la C-14 a Oliana

La furgoneta de l’home, de 64 anys, va impactar frontalment contra un camió als afores del terme municipal

Un andorrà de 64 anys mor en un xoc frontal a la C-14 a Oliana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un conductor andorrà de 64 anys va perdre ahir la vida en un accident de trànsit a la carretera C-14, al terme municipal d’Oliana (Alt Urgell). Els fets van ocórrer a primera hora del matí, pels volts de dos quarts de set, quan la furgoneta que conduïa l’andorrà, Enrique Rubio, va impactar frontalment contra un camió que circulava en sentit contrari.

Segons va informar els mossos d’esquadra, el camió era un vehicle frigorífic d’alimentació que es dirigia al Principat per portar mercaderia al supermercat Caprabo d’Andorra i que feia el trajecte des d’Abrera (Baix Llobregat). El vehicle, una furgoneta amb matrícula d’Andorra, que conduïa el difunt circulava en direcció Lleida. El fort impacte entre els dos vehicles va provocar la mort a l’acte del conductor andorrà. El xofer del camió va resultar ferit lleument i va ser traslladat en una ambulància del servei d’emergències mèdiques (SEM) català per ser atès a l’hospital de la Seu d’Urgell.

El cos de mossos d’esquadra està investigant les causes darrere del xoc mortal. Algunes fonts coneixedores dels fets van apuntar que el conductor del camió va explicar que no va poder esquivar la furgoneta, que hauria envaït el carril contrari per causes que es desconeixen.

L’accident, que es va produir al quilòmetre 140 de la C-14, als afores del terme municipal d’Oliana, va obligar a tallar completament la via, fet que va provocar algunes retencions. Posteriorment, els agents de policia desplaçats van activar el pas alternatiu i la circulació va quedar restablerta pocs minuts abans de les deu del matí.

El succés va activar tres patrulles de la policia autonòmica catalana, quatre dotacions dels bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM. Amb aquesta víctima ja sumen 24 els morts en accidents de trànsit a la xarxa interurbana de Catalunya. És el primer conductor andorrà que perd la vida aquest any a la carretera.

El succés va causar commoció al país, especialment en l’àmbit esportiu i futbolístic, on era molt conegut. L’FC Andorra es va sumar a les mostres de condol a la família i amics a través del compte de Twitter, ja que el difunt va ser porter de l’equip a la dècada dels vuitanta, la primera època daurada del club. També era molt aficionat a l’atletisme. Alhora era molt conegut a la graderia del Sideco FC Encamp de futbol sala, ja que el seu fill ocupa la porteria de l’equip.

tracking