x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Portugal ofereix vacunes a Andorra

Marcelo Rebelo de Sousa i António Costa s'interessen per la situació de la pandèmia al Principat
Reunió bilateral entre Andorra i Portugal

Reunió bilateral entre Andorra i Portugal

Reunió bilateral entre Andorra i Portugal

CIBA 2020
Espot i Costa, just abans de la trobada bilateral.

Espot i Costa, just abans de la trobada bilateral.

Espot i Costa, just abans de la trobada bilateral.

Cimera Iberoamericana
Actualitzada 21/04/2021 a les 15:53
El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha reunit aquest matí amb el president de la República portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre lus, António Costa, en el marc de la Cimera Iberoamericana. Els mandataris portuguesos s'han interessat per la situació de la pandèmia a Andorra i Espot els ha explicat el sistema d'abastiment de vacunes, mitjançant el projecte Covax i a través d'Espanya i França, seguint els mecanismes establerts per països tercers de la UE. En aquest punt, Costa s'ha ofert per sumar-se als dos països veïns per facilitar encara més l'arribada de dosis suplementàries al Principat.

Els dos dirigents de Portugal també s'han interessat per l'impacte econòmic que ha tingut la pandèmia a Andorra, i han destacat el grau d'integració dels residents portuguesos a Andorra, i a l'inrevés. En aquest sentit cal destacar que Costa i Rebelo de Sousa es van trobar ahir amb part de la comunitat portuguesa resident al país. 

A més, s'ha acordat la creació d'un grup de treball per resoldre algunes dificultats a l'hora de convalidar formacions professionals cursades a Andorra a l'hora d'entrar al mercat laboral portuguès. Finalment, les delegacions de Portugal i Andorra s'han emplaçat a signar un conveni per facilitar i resoldre la situació dels familiars de diplomàtics i permetre'ls treballar en territori lus. 

D'altra banda, la delegació portuguesa ha expressat també la voluntat de celebrar a Andorra el Dia de Portugal, Camões i les comunitats portugueses, el 10 de juny, una jornada que els màxims mandataris lusos celebren amb la comunitat portuguesa que viu a l'estranger. 

En la trobada bilateral també hi han participat el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Serra, i membres del Gabinet del cap de Govern i diplomàtics. Per part de la delegació portuguesa, acompanyaven a Rebelo de Sousa i Costa el ministre de Negocis Estrangers, Augusto Santos Silva, i l’ambaixador de Portugal a Andorra, João Mira Gomes.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts