AFERS INSTITUCIONALS

Maduro no intervindrà en la Cimera Iberoamericana

La vicepresidenta veneçolana, Delcy Rodríguez, serà la que representarà el país en el parlament d'aquesta tarda que se celebra de manera semipresencial

Els militars i el Suprem defensen Maduro com a president legítimEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha comunicat que finalment no participarà en la 27a Cimera Iberoamericana quesecelebra avui a Andorra. Tot i que havia anunciat que hi compareixeria confirmant la sevaassistència, finalment serà la vicepresidenta,DelcyRodríguez, la que representarà el país en el parlament d'aquesta tarda queescelebra de manera semipresencial amb tan sols les delegacions d'Espanya, Portugal, República Dominicana, Guatemala i Andorra presents. No és el primer cop que el president finalment no apareix, Maduro tampoc va acudir a l'anterior Cimera celebrada el 2018 a Guatemala.

La participació del president veneçolà havia generat força controvèrsia, des de l'oposició veneçolana, així com des del Partit Popular, s'havia demanat al govern espanyol que reclamés que en lloc deMaduroqui participés en la Cimera fosJuanGuaidó, president de l'Assemblea Nacional triada en 2015 i qui es va autoproclamar president encarregatel generde 2019.Tanmateix, des deMoncloa, van recordar que és Andorra qui envia les invitacions.

tracking