x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Catalunya preveu lliure mobilitat interna a partir de dilluns vinent

Si les dades epidemiològiques es consoliden l’executiu en funcions decidirà una obertura de la mobilitat interna
Budó i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, arribant a la reunió del govern, ahir.

El confinament comarcal de Catalunya es podria aixecar dilluns vinent

Budó i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, arribant a la reunió del govern, ahir.

PRESIDÈNCIA
Actualitzada 21/04/2021 a les 14:02
La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, va considerar ahir que si les dades epidemiològiques es consoliden amb l’actual “estabilització” comportarà “mesures de reobertura de la mobilitat” a partir de dilluns amb confinament perimetral de Catalunya. En la roda de premsa posterior al consell executiu va negar que l’aixecament del confinament comarcal sigui una decisió presa pel Procicat i va afegir que es decidirà entre avui i demà.

La previsió és que hi hagi lliure mobilitat interna per Catalunya sense restriccions per vegueries o regions sanitàries com ahir havia comentat el secretari de Salut Pública català, Josep Maria Argimon, que va precisar que encara no s’ha acabat de prendre la decisió. Aquest és el plantejament que està sobre la taula del Procicat en els propers dies. En declaracions a RAC1, Argimon també va opinar sobre el toc de queda, però va expressar que es tracta d’una posició personal que encara no s’ha parlat en l’àmbit del govern. Al seu parer, cal recuperar “ràpidament” els drets i llibertats que s’han vist afectats aquesta pandèmia, “perquè tothom té la tendència a allò més còmode”, que és continuar en la situació actual.

Les noves mesures inclourant també l'obertura dels establiments de restauració als centres comercials fins a les cinc de la tarda com està autoritzat per a tots els locals. 

Pasqua
Els canvis de mobilitat no afectarà l’actual permissibilitat de desplaçaments entre Andorra i Catalunya, després del canvi d’interpretació sobtat tot just abans de la Setmana Santa, però permetrà moure’s entre comarques i no haver de mantenir el confinament en el lloc de destí.


El govern andorrà i l’espanyol, i també el govern autonòmic, van exterioritzar l’estiu passat un sorprenent intercanvi d’interpretacions sobre la norma de confinament que tenia finalment com a perjudicats els ciutadans d’Andorra, que van viure en alguns casos amb força angoixa la confusió que es creava sobre la possibilitat de viatjar al territori veí més enllà de la comarca de l’Alt Urgell.


Finalment es va acabar imposant la lectura que va fer Madrid sobre el trànsit d’estrangers per territori espanyol i en espacial per Catalunya, i de la mateixa manera els catalans van poder desplaçar-se a Andorra per Pasqua encara que no van tenir tot just temps per planificar aquestes minivacances al Principat.


De moment la situació continua sent la mateixa, encara que des de Catalunya i Andorra s’insisteix la població a restringir els desplaçaments perquè el risc de contagis es manté i no és convenient abusar d’activitats d’oci o de contactes socials, i per tant s’aconsella mantenir l’aïllament sempre que sigui possible i viatjar només per causes justificades. En ocasions, la posició del govern català ha creat força malestar a Andorra.

 
FINAL DE L'ESTAT D'ALARMA EL 9 DE MAIG
Amb relació a la situació que tindran les comunitats autònomes quan decaigui l’estat d’alarma a partir del 9 de maig, Budó va defensar que han de disposar de les eines per poder prendre decisions si és necessari. I en aquest context, va reclamar que es reformi la llei estatal de salut pública. És a dir, que es faci una adequació del marc normatiu que permeti alternatives a un estat d’alarma.

“Quan es prengui la decisió en ferm sobre l’estat d’alarma que no sigui perquè hi ha eleccions a la cantonada, sinó per criteris epidemiològics. I que no sigui una decisió unilateral i centralitzada, que es treballi i s’acordi al consell interterritorial”, va demanar Budó. Preguntada pel salconduit cultural, va dir que es valorarà en funció de les restriccions que hi hagi a partir de dilluns que ve.
  • #2 Hanns
    (21/04/21 10:36)

    Doncs fora ERTOS d'una vegada per totes, que són 4 els que s en n'aprofiten ara mateix i tots sabem qui són.

    Respondre
  • #1 Josep
    (21/04/21 07:11)

    Ara dilluns....

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts