x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera Iberoamericana

Andorra i Espanya es reuniran anualment amb la fiscalitat en el punt de mira

Espot i Sánchez tracten la situació sanitària d'ambdós països en el marc de la trobada bilateral per la Cimera
Reunió bilateral entre Xavier Espot i Pedro Sánchez

Reunió bilateral entre Xavier Espot i Pedro Sánchez

Reunió bilateral entre Xavier Espot i Pedro Sánchez

Govern d'Andorra
Pedro Sánchez, Xavier Espot, amb la resta de les delegacions espanyola i andorrana, en la trobada d'aquest matí.

Pedro Sánchez, Xavier Espot, amb la resta de les delegacions espanyola i andorrana, en la trobada d'aquest matí

Pedro Sánchez, Xavier Espot, amb la resta de les delegacions espanyola i andorrana, en la trobada d'aquest matí.

Actualitzada 21/04/2021 a les 17:38
El cap de Govern, Xavier Espot, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest matí en el marc de la Cimera Iberoamericana i han abordat intensificar les trobades per tractar qüestions en matèria tributària. Ambdós mandataris veuen convenient realitzar una reunió anual de treball per explorar vies de cooperació i harmonització en l'àmbit de la fiscalitat. Aquesta mesura arriba després de la polèmica sorgida amb el trasllat de molts espanyols a Andorra, entre ells youtubers i esportistes, per pagar menys impostos.

La voluntat, segons va avançar ahir la ministra d’Afers Exteriors espanyola, Arancha González Laya, en una entrevista al Diari, és «buscar que la fiscalitat entre territoris sigui justa». En aquest sentit, González Laya va afirmar que el que es busca és que la fiscalitat «estigui compassada entre el que els dos països entenen que és lleial». La ministra ja avançava que els dos països mantenen un diàleg fluït sobre la qüestió tributària, una afirmació que aquest matí es concretava amb l’acord entre Espot i Sánchez de tancar una reunió anual per tractar la matèria. Malgrat això, tant el Govern andorrà com l’espanyol han negat que els acords sobre cooperació fiscal i intercanvi d’informació es tradueixin en una «harmonització» de la fiscalitat.

En la trobada d'aquest matí, també s'han analitzat i compartit diferents aspectes de l'actual context de pandèmia, des de la dimensió sanitària, econòmica i social, fins a la mobilitat. Espot i Sánchez han parlat de la campanya de vacunació a Andorra i Espanya, i el cap de Govern ha agraït al president espanyol la col·laboració en el subministrament de vacunes.

Un altre dels punts que s'ha tractat és la cooperació bilateral i amb la Unió Europea per a la implementació del certificat digital que ha de permetre desplaçaments segurs arreu d'Europa de cara als propers mesos. En aquest sentit, Espot ha posat al dia a Sánchez de l'agenda europea i de l'estat de les negociacions de l'Acord d'associació amb la UE. Sánchez ha refermat novament el suport d'Espanya per assolir aquest acord, mentre que Espot ha remarcat que les bones relacions entre Espanya i Andorra han ajudat en l'avançament d'aquest acord.

En la trobada, hi han participat també el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i membres del Gabinet del cap de Govern i diplomàtics. Per part espanyola, acompanyaven al president Sánchez el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, la secretària d’Estat d’Afers Exteriors per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, la directora d’Afers Exteriors de Presidència, Emma Aparici, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros.
   


Felip VI destaca l'alt nivell a la Cimera i a la Trobada Empresarial Iberoamericana

Després de la reunió bilateral amb Sánchez, Espot s'ha trobat amb el rei d'Espanya, Felip VI, i han fet balanç de la presidència d'Andorra en la Cimera Iberoamericana. El monarca ha felicitat el Govern pel contingut aportat en aquest fòrum internacional i per l'oportunitat de debatre aspectes rellevants en el context actual, com ara la recuperació després de la pandèmia. En aquest sentit, el monarca, així com el cap de Govern, han celebrat la gran participació i alt nivell en la Cimera i en la Trobada Empresarial Iberoamericana, motiu pel qual Felip VI ha felicitat l'organització dels diferents actes i les facilitats per a la participació telemàtica. 
   
Etiquetes
  • #52 .
    (22/04/21 21:19)

    El comunista del Xavier Espot ha traicionat el nostre país! Si segueix amb tals negosiacions em d exigir tots la seva dimisió i noves eleccions com es va fer amb els comunistes del PS amb el seu moment! La nostra soberania no es negocia amb altres països. Això ens pasa per votar a governs febles.

    Respondre
  • #51 jota
    (21/04/21 23:42)

    i curt, no en té una altra de traducció... es el que tenen les "celebrities" encara que siguin de poca monta, atreuen els mitjans de comunicació com a i ja la tenim liada.

    Respondre
  • #50 Carles
    (21/04/21 20:20)

    No fa poc qui calla i fa el seu joc, i nosaltres anem pel mig del carrer i amb la bragueta baixada.     Ens hen fotran per tot arreu !!!

    Respondre
  • #49 Jordi
    (21/04/21 20:18)

    Em recorda aquella peli que arriva un extraterrestre i diu que ve a salvar el mon.   I li diuen, que ve, ens vens a salvar !    I ell contesta, no he dit això, he dit que vinc a salvar el món ..... 

    Respondre
  • #48 RX
    (21/04/21 19:08)

    A veure, però si qualsevol país mínimament civilitzat té impostos com a mínim del 20% retornats amb serveis que avui dia es consideren bàsics en el nostre entorn, educació, sanitat, seguretat, pensions, infraestructures, equitat social,....etc. I per altra banda, amb l,actual nivell de deute d, Andorra, un ajust fiscal és farà imprrscindible

    Respondre
  • #47 Aquest Govern té la seva part de culpa
    (21/04/21 19:02)

    Aquest Govern té la seva part de culpa- força gran- perque podia no haver fet la cimera a causa de la pandèmia, era una excusa imparable, peró son tant "alagants" que l'han volgut fer tant si com no. Peró l'instigador inicial d'aquest circ cimeresc, si la memòria no falla va ser Toni Martí, al que tampoc, ningú no enyora ja que com diuen a França : bon débarras.

    Respondre
  • #46 Qm
    (21/04/21 18:47)

    Una llástima, Andorra es va diluint com un terró de sucre, no quedará res de l´Andorra que va ser.

    Respondre
  • #45 Goita
    (21/04/21 18:47)

    LA cimera portarà grans oportunitats deien ! ja ho veiem. Quan es posa el llop a casa, sempre se'n surt malparats, pero a aquests noiets del govern els agrada tant sortir a les fotos i fer discursets parlant de multilateralisme, de compartir vacunes i fer-se el gran (abans en deiem d'una altra manera) que ara es presten a parlar d'impostos, cada any amb Espanya i ja sabem tots que es dirà en aquestes converses, perque ja ho han avançat : Lleialtat, que vol dir no fer competència fiscal, que vol dir anar-se "humulugant" amb els inferns fiscal que ens envolten. Fa vomitar.

    Respondre
  • #44 A ver CRACK, que yo sepa en Andorra tenemos de todo
    (21/04/21 18:40)

    Stopfakes va dir..
    A ver, que ya tenemos el sociocomunista de turno dando lecciones. Andorra tiene el sistema sanitario número 1 en el mundo, lo PAGAMOS NOSOTROS NO ESPAÑA NI FRANCIA y con unos impuestos JUSTOS!!! TENEMOS CARRETERAS, ESCUELAS (MUCHAS DE ELLAS GRATUITAS Y DE PAGO EN TU MARAVILLOSA ESPAÑA) Cállate ignorante, CÁLLATE!!!!!! En andorra nadie que gane menos de 24.000 al año paga IRPF. Me da asco la gente como tu, vete a tu paraiso comunista Y DEJA MI PAÍS EN PAZ!!!!!!

    Respondre
  • #43 SURT CARA LA CIMERA
    (21/04/21 18:32)

    Ens sortirà ben cara aquesta cimera
    La ruina absoluta d'Andorra
    Gràcies Espot

    Respondre
Veure’n més
52
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts