detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sabem que comença avui al Centre de Congressos, que parlaran d’economia i que hi assistiran Pedro Sánchez, el rei i el representant de Portugal”, van afirmar l’Antonio, en Domitilo i en Virgilio davant les portes de Super U. “Sé que comença aquesta setmana. És la reunió de tots els països de llengua iberoamericana. Es reuneixen per veure què poden millorar”, va comentar la Dévora a peu de car­rer de l’avinguda Meritxell. “He sentit que s’estan allotjant en alguns hotels com l’Hermitage”, va detallar la Neus, dins d’un dels locals d’esports Viladomat. “La meva dona treballa al Consell General. Llavors sé el que és”, va explicar l’Òscar al costat de dos companys seus. “Sabíem que se celebrava perquè ahir ho vam sentir a les notícies. Però no sabríem explicar en què consisteix”, van reconèixer la Remei i en David, de Tarragona. Qui també venia de fora eren l’Araceli i la Paqui, que venien a visitar els seus fills després de més d’un any. “Som de Barcelona. Hem vist unes barres de ferro a la plaça que hi ha davant del comú i no sabíem què era. Llavors en una botiga dels Pyrénées ens ho han explicat”, va comentar l’Araceli. “També sabem que va venir el rei fa poc. Però tampoc no sabem quin era el motiu exactament”, va afegir.

Per altra banda, gent com l’Anna i en Moisès desconeixien la cita. “No hem vist les notícies. Estem una mica tips de tele”, assumeixen tranquils. “No en sé res. No sé què és això”, s’hi va afegir una dependenta d’una de les botigues de l’avinguda Meritxell.

Excepte algun cas, amb més precisió o menys, tothom té clar que aquesta setmana s’inicia la Cimera Iberoamericana. Tot i això, la discordança arriba quan preguntem als vianants per la utilitat de la seva celebració. “Francament, crec que són coses que no ens treuen gaire d’enlloc, no serveixen gaire de res”, va opinar en Joaquim. “No sé què pot arribar a aportar a Andorra una Cimera Iberoamericana, però també soc conscient que parlo des del desconeixement. No és un esdeveniment que em cridi especialment l’atenció”, va afegir de nou la Neus.

Mentre uns no dissimulen la seva falta de confiança cap als objectius del fòrum polític, d’altres tenen clara la rellevància de la seva celebració. “Trobem que és molt important! La Cimera Iberoamericana és coneguda arreu del món. Parlaran de temes que ens involucren a tots com l’economia, les lleis... una mica de tot!”,van exclamar, convençuts, l’Antonio, en Domitilo i en Virgilio. “És clar que és important. Tot incentiu que tinguem aquí, a Andorra, ara mateix és important. Ens dona una visibilitat a la resta del món que ara mateix necessitem, penso”, va afegir una altra vegada l’Òscar. Amb diversitat d’opinions, doncs, i amb els mitjans com a font de coneixement, gairebé tothom té present a hores d’ara la celebració d’aquesta reunió de caps d’Estat i de Govern que finalitzarà demà a la nit.

tracking