Tecnologia

Govern estudia com potenciar la indústria 4.0 amb Leitat

Govern estudia com potenciar la indústria 4.0 amb LeitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Actua Innovació, Jordi Gallardo, i el director general del centre tecnològic Leitat, Jordi Rodríguez, van signar ahir a Andorra la Vella un conveni per estudiar conjuntament el potencial de la indústria 4.0 al territori.

Segons va informar Actua en un comunicat, aquest acord permetrà la col·laboració entre el centre tecnològic i l’administració andorrana en projectes d’investigació i desenvolupament sota el lideratge de Leitat i la posada en marxa de projectes vinculats a la indústria 4.0.

El centre tecnològic porta a terme diferents iniciatives vinculades a la tecnologia 3D per poder adoptar-la en el sector industrial i col·labora amb més de 45 països i 215 projectes de diferents àmbits. Segons l’agència de promoció econòmica, aquesta és una eina que permet eliminar barreres d’entrada a la reindustrialització i reduir el temps entre la producció i l’accés al mercat de productes finals.

El DFactory Barcelona és el Centre d’Excel·lència de la Indústria 4.0 que arrencarà a final d’estiu d’enguany, arran de l’èxit de la 3D Factory Incubator, la primera incubadora d’alta tecnologia en impressió 3D. Segons Actua, aquest projecte permetrà la creació d’un ecosistema que promogui l’impuls de les tecnologies 4.0 (robòtica, sensòrica, intel·ligència artificial, ciberseguretat i impressió 3D, entre d’altres) per a la transformació de la indústria europea. En aquest sentit, el ministre Gallardo va indicar que “s’analitzarà la creació d’una antena del DFactory a Andorra per tal de donar suport a l’adopció d’aquestes noves tecnologies o l’articulació de serveis a l’ecosistema d’innovació, empresa i recerca d’Andorra”.

tracking