x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera Iberoamericana

Canals defensa el model andorrà per a un turisme segur

La segona jornada s'ha obert amb ponències sobre la transformació digital i els nous models de negoci
Verònica Canals en el segon debat d'aquest matí

Verònica Canals en el segon debat d'aquest matí

Verònica Canals en el segon debat d'aquest matí

Fernando Galindo
Actualitzada 20/04/2021 a les 13:30
La segona jornada de la Trobada Empresarial de la Cimera Iberoamericana debat aquest matí sobre el repte de la recuperació del turisme en l'escenari actual que ha provocat la pandèmia, on ha intervingut la titular de Turisme, Verònica Canals. La ministra ha obert el foc en la taula de turisme defensant la tasca que es va fer a Andorra la primavera passada per tal de poder tenir una "temporada d'estiu millor que la que esperàvem". Canals ha recordat el procés de cribratges poblacionals que va fer el Principat, i els sistemàtics per sectors que es continuen fent per defensar un turisme segur.

Més contundent ha estat el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, que ha afirmat que "és urgent establir uns protocols segurs que permetin fer turisme". Pololikashvili ha lamentat que "no hi ha uns criteris harmonitzats en tots els països i la gent que està vacunada o té proves negatives no pot viatjar". No obstant això ha celebrat la iniciativa de la carta verda europea, però ha lamentat que "només afecta la UE i deixa fora grans mercats com l'americà el xinés o el rus". Finalment ha apuntat que la setmana vinent, els ministres de turisme de la regió iberoamericana es reuniran a Punta Cana per buscar un punt comú que permeti fer turisme en aquest espai.

Passaport Covid
Andorra porta des del 9 de març treballant, en reunions de coordinació amb els responsables de turisme d'Espanya, França, Portugal i Àustria, el certificat verd digital, el que popularment es coneix com a passaport Covid. Així ho ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals, en acabar la taula rodona. En aquest sentit, Canals ha explicat que Andorra no estarà present en la reunió de mobilitat que se celebrarà Punta Cana la setmana vinent, segons ha avançat el secretari general de l'OMT, però que sí estarà en una reunió d'alt nivell de tot el sector prevista per finals de maig. El motiu d'aquesta data és que s'espera que Espanya presenti el certificat verd digital durant la celebració de la fira de turisme Fitur, on Andorra hi serà present, i que posteriorment es celebri aquesta trobada. Sobre el brot a l'hotel on es realitza la cimera Canals ha dit que "no posa en risc la celebració de la cimera".


La reunió empresarial ha començat a les nou del matí amb un debat sobre la transformació digital i la industria 4.0. Els ponents exposen els nous productes i models de negoci i els reptes de la digitalització. La intevenció andorrana ha anat a càrrec de Cesar Marquina, d'Andorra Telecom. 

 
Etiquetes
  • #7 J.
    (21/04/21 21:55)

    De quin model de turisme parlem ? Del que molts turistes es passen les normes pel forro i ningu diu res ? De que qualsevol vingui d'on vingui pugui entrar ? Model de negoci de supermercats a comprar JB i cigarillos ? Molt segur i sostenible, si senyor.

    Respondre
  • #6 Fastic de comentari
    (20/04/21 18:51)

    Segle XXI va dir..
    Exemple del que no te cap sensibilitat ni respecte, sols importa el seu ego i els calerons, penos

    Respondre
  • #5 Ditala Llaga
    (20/04/21 15:26)

    Segle XXI va dir..
    Exacte, en qui segle estem? Jo també m'hi incloc.
    Potser tinc que respondre en anglès si em vull adaptar i incloure al teu segle.
    Endavant, matem totes les llengües i deixem només la del TEU segle.

    Respondre
  • #4 Segle XXI
    (20/04/21 14:42)

  • #3 Global Land
    (20/04/21 12:50)

    La Globalització avança arrasant cultures, identitats i llengües autòctones, l'únic que es perpetua és el poder dels diners.

    Respondre
  • #2 Llengües mortes
    (20/04/21 12:23)

    I la nostra llengua qui la defensa? Perquè els nostres polítics parlen castís cervantí.

    Respondre
  • #1 Hugo Alonso
    (20/04/21 10:41)

    Lo más interesante es que todos los carteles luminosos de Andorra dicen "CUMBRE IBEROAMERICANA 2020".
    Se ve que atrasan...

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts