TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Infraestructures

Andorra Turisme veu inviable el projecte de l'aeroport

Betim Budzaku considera que no és primordial gaudir d’aquesta infraestructura dins el territori

Andorra Turisme veu inviable el projecte de l'aeroportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És un debat estèril.” Aquesta és la contundent opinió de Betim Budzaku, gerent d’Andorra Turisme, sobre el debat de la viabilitat de la construcció d’un aeroport a Grau Roig. Així ho va donar a conèixer ahir en el marc d’un webinari per analitzar el futur del turisme a Andorra organitzat per Horwath HTL.

Així doncs, Budzaku es va referir a la infraestructura que vol impulsar la CEA i va destacar-ne la inviabilitat en l’àmbit econòmic i mediambiental. El gerent també va posar en relleu que hi ha un aeroport a 20 minuts del país, l’aeroport Andorra-la Seu, i un dels aeroports més internacionals del món, com és el de Barcelona, que es troba a 2.15 hores en cotxe, per la qual cosa va declarar que “no és primordial i sembla fora de context”.

En el webinari també hi van participar els principals actors de la indústria del turisme d’Andorra, entre els quals Gemma Arribas (Actua), Meritxell Cassi (Autèntics Hotels Andorra), i Àlex Ruiz (AEAT), i es van tractar diversos temes més enllà de l’aeroport, que, de fet, Budzaku va comentar de passada. Entre d’altres, doncs, es va destacar la importància de la vacunació al 100% de la població, Andorra com a destinació turística segura, les comunicacions i infraestructures del país i la seva evolució, així com l’agilització de tràmits governamentals. També es va parlar de la implementació de la taxa turística, una mesura que va destacar sobretot Budzaku, així com Andorra com a destí saludable, la importància de la professionalització i formació dins del sector hoteler, i la possibilitat d’acords amb altres països, amb referència al sector hoteler i turístic.

tracking