x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

FAAD: hora decisiva

Amare i TRANA defensen la necessitat d’una federació d’associacions de persones amb discapacitat (FAAD) que ha viscut un degoteig de baixes que posen en risc la continuïtat.
La presentació de la FAAD, el desembre del 2007.

FAAD: hora decisiva

La presentació de la FAAD, el desembre del 2007.

ARXIU
Actualitzada 19/04/2021 a les 12:02
Amida, l’Associació de persones amb diversitat funcional d’Andorra, ha estat la darrera a abandonar la FAAD. És una de les entitats fundadores d’una agrupació que va néixer el 2007 amb l’objectiu d’aglutinar tots els col·lectius i lluitar pels interessos comuns. Una renúncia, però, que per als dirigents d’Amare (l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica) i de TRANA Esclerosi Múltiple no està tan clara. I és que argumenten que en l’escrit que va fer públic, Amida esgrimia la raó del desacord amb la FAAD però no deia formalment que marxava. Són TRANA i Amare les dues entitats que defensen fermament la continuïtat de la FAAD. Hi ha una tercera en discòrdia, l’Associació per la Síndrome de Down, que encara s’ha de posicionar sobre si continua o se’n va. Els estatuts actuals diuen que la FAAD pot seguir amb tres associacions. I aquest és el punt clau de futur.

Què ha passat en aquest temps? Manel Fernàndez, representant d’Amare, considera que les associacions no han entès la finalitat última de la FAAD, que és servir les associacions. “Cada associació ha de lluitar pels seus socis”, mentre que la FAAD “ha de defensar els drets dels discapacitats globalment”. Una veu única per lluitar pels interessos comuns en aspectes com el que ara està sobre la taula, la modificació de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat. De la mateixa opinió és Jacint Risco, representant de TRANA, que lamenta que s’hagi criticat una renovació dels estatuts que “diuen que és més del mateix, quan és tot el contrari”. A més, apunta que es va plantejar una proposta basada en el DAFO treballat per introduir els canvis escaients, no un text definitiu. Però l’abandó ha estat la resposta. En els dies que venen s’haurà d’aclarir el futur.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts