x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Estudi per calcular la probabilitat que un pacient Covid necessiti intubació

L’hospital hi ha participat aportant dades amb una trentena més de centres espanyols
L'hospital ha facilitat dades “anonimitzades” de pacients d'UCI.

Estudi per calcular la probabilitat que un pacient Covid necessiti intubació

L'hospital ha facilitat dades “anonimitzades” de pacients d'UCI.

Actualitzada 19/04/2021 a les 06:38
Investigadors de l’hospital Clínic de Barcelona han impulsat una calculadora per predir les possibilitats que pacients amb Covid greu necessitin intubació. Una iniciativa que s’ha dut a terme després d’avaluar altres opcions menys invasives que la ventilació. Es tracta de dos estudis que s’han publicat a les revistes Critical Care i Journal of Intensive Care i que han comptat amb la col·laboració de 36 hospitals, entre els quals el Nostra Senyora de Meritxell, que ha aportat dades “anonimitzades” de l’activitat a l’UCI.

Els resultats dels estudis auspiciats per la Societat Espanyola d’Anestesiologia i Reanimació demostren, segons la informació publicada, que l’ús de l’oxigenació nasal d’alt flux –tècnica menys invasiva que la intubació– permet reduir els dies amb necessitat de ventilació i escurçar les estades a l’UCI. Per tant, evitar els riscos associats a la ventilació mecànica: deliri o deteriorament cognitiu, la debilitat o infeccions secundàries. Els investigadors assenyalen que en l’inici de la pandèmia les teràpies menys invasives es van usar poc i ho atribueixen, d’un costat, a la “por lícita per part del personal sanitari a incrementar el risc de contagi” i, de l’altre, “a la literatura prèvia de pacients amb destret respiratori en què el fracàs d’aquestes teràpies associava un increment de la mortalitat”. Però, després de fer el seguiment de 122 pacients ingressats als 36 hospitals, s’ha demostrat que l’oxigenoteràpia d’alt flux va reduir els dies amb ventilació assistida i d’UCI.

El següent pas era predir en quins pacients es podia usar aquesta intervenció. Es van analitzar 259 pacients, dels quals el 54% va necessitar intubació. Es va concloure que una baixa oxigenació en l’ingrés “no va suposar un marcador fiable per a la intubació”. A partir d’aquí s’ha desenvolupat un model per poder predir la intubació en pacients amb Covid greu però que necessita nous estudis per confirmar la utilitat.
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts