Els casos de coronavirus actius baixen fins als 479

La pressió sobre el sistema sanitari es manté estable amb 24 persones ingressades

Els casos de coronavirus actius baixen fins als 479Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació de contagis al Principat va recuperar ahir la tendència a la baixa, ja que només es van diagnosticar 34 nous casos de coronavirus. Aquesta situació, combinada amb el fet que fins a 44 persones van rebre l'alta en haver superat la malaltia, va repercutir amb un descens dels casos actius, que es van situar en 479. D'aquesta manera, des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19, un total de 12.805 persones s'han encomanat del virus. No obstant això, fins a 12.203 contagiats ja han aconseguit superar la malaltia, mentre que les defuncions es mantenen en les 123.

El sistema sanitari, tot i tenir una ocupació elevada, no corre risc de col·lapsar-se i en els darrers dies ha aconseguit estabilitzar el nombre d'ingressos, segons recull l'actualització de les dades facilitada ahir per part del ministeri de Salut. Així doncs, hi havia 24 persones ingressades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell amb coronavirus. D'aquestes, una desena restaven a la Unitat de Cures Intensives. Cal destacar que entre les internades a l'UCI hi havia set malalts que requerien ventilació mecànica.

La resta de pacients restaven a la planta Covid habilitada al mateix centre hospitalari. Pel que fa a l'ala de Covid Geriàtric del centre sociosanitari d’El Cedre, aquesta continua sense tenir cap persona ingressada.

Les escoles registraven ahir un total de 18 aules sota vigilància activa, de les quals cinc estaven totalment confinades mentre que les 13 restants tenien aïllaments parcials, i quatre més tenien vigilància passiva.

tracking