x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera Iberoamericana

Detectats 10 positius entre els treballadors de l'hotel que acull la Cimera

L'establiment estava tancat des del dia 5 i el protocol sanitari per a l'esdeveniment va permetre detectar els casos
Un cribratge relacionat amb la Cimera a Soldeu dilluns al matí

Un cribratge relacionat amb la Cimera a Soldeu dilluns al matí

Un cribratge realitzat a Soldeu aquest matí.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/04/2021 a les 15:01
El Govern va informar ahir al vespre que el protocol sanitari de prevenció per la Cimera Iberoamericana va permetre detectar 10 positius entre els treballadors del complex hoteler Sport Hotels Resort & Spa de Soldeu, que acull l'esdeveniment. Els contagiats i els seus contactes es van confinar ahir mateix i s'està seguint un control epidemiològic estricte de les seves possibles cadenes de contagi. L'Executiu va destacar que "els protocols de cribratge han funcionat correctament" i continuaran fent-se diàriament a totes les persones involucrades en l'esdeveniment.

Des de l'Sport Hotels Resort & Spa han volgut puntualitzar que l'establiment estava tancat des del 5 d'abril i va obrir dilluns exclusivament per la Cimera. En aquest sentit, ha matisat que "tant internament com externament s’estan aplicant amb la màxima rigorositat els protocols de prevenció de contagi pel virus" dins del marc de la Cimera, i que a banda de les mesures  de Govern, s'ha realitzat una TMA a tots els treballadors sense excepció abans de la seva reincorporació, fet que ha permès aïllar els 10 contagiats.  

Des del Govern també es va recordar que "l'objectiu del protocol és garantir una interacció segura entre els assistents per minimitzar el risc de transmissió del coronavirus durant els actes previstos entre dilluns i dimecres". Aquest ha estat establert entre el ministeri de Salut i la Fundació de la Cimera Iberoamericana. Entre les mesures, hi ha l'obligatorietat de dur una mascareta FFP2 o quirúrgica per a tots els assistents acreditats. Tots ells també han realitzat una prova TMA o PCR realitzada amb un màxim de 48 hores abans, tot i que s'accepta un resultat de fins a 72 hores si es pot justificar la impossibilitat de realitzar la prova dins del termini esmentat anteriorment. A més, s'ha dissenyat una operativa per realitzar cada dia un test ràpid d'antigen als participants en els actes del 19 al 21 d'abril. A més, els espais on es duguin a terme els esdeveniments compten amb ventilació natural o mecànica adequada per garantir la màxima qualitat de l’aire, combinada amb la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte, així com el manteniment de la distància interpersonal en tot moment, la creació de circuits per evitar els encreuaments i l’establiment dels mecanismes necessaris per evitar les aglomeracions. 
Etiquetes
  • #7 MB
    (20/04/21 15:54)

    El que te que fer govern es fer el passaport de vacunes, que els que ens hem vacunat, tenim q anar sense mascareta i poder viatjar tranquilament

    Respondre
  • #6 Andorra Covid Free
    (20/04/21 13:51)

    Es veia venir, aquesta Cimera s'hauria d'haver fet telemàtica, la cinquena onada està servida.

    Respondre
  • #5 Serni
    (20/04/21 08:41)

    La única cosa positiva que en treurem de la cimera, que s'ha fet test als treballadors del hotel i en teoria no contagiaran a ningu. La meva pregunta és aquesta cimera està covid-maleida -recordem els positius a exteriors- o es que simplement no és el moment de fer-la (sincerament penso no se hauria de fer mai però aquest és un altre tema)

    Respondre
  • #4 Piu
    (20/04/21 00:32)

    I perque hi ha hagut aquesta cimera que si no encara estarien treballant...

    Respondre
  • #3 Negacionista
    (19/04/21 22:16)

    Vacunats segur! va dir..
    Segur que en veritat treballen per Bill Gates

    Respondre
  • #2 Vacunats segur!
    (19/04/21 21:27)

    Segur que estan tots vacunats!!!!

    Respondre
  • #1 Soraya Chamorro
    (19/04/21 21:16)

    Covid freeeeeeeeee

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts