x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Fugint de la comarca

Famílies i grups d’amics d’arreu de Catalunya aprofiten la lliure circulació entre Andorra i Espanya per passar el cap de setmana al país. Per a molts d’ells és l’única manera de fer una escapada quan encara és vigent el confinament comarcal decretat per la Generalitat.
Autocaravanes amb matrícula espanyola, ahir a l'aparcament del Parc Central.

Catalans fugint de la comarca

Autocaravanes amb matrícula espanyola, ahir a l'aparcament del Parc Central.

V. G.
Actualitzada 19/04/2021 a les 06:18
Si ahir feies un passeig pel centre d'Andorra la Vella i et fixaves en les matrícules dels cotxes que hi havia aparcats als pàrquings comunals, hi havia un detall que no passava desapercebut: hi havia força més matrícules espanyoles que en un dia de cada dia. A part de turismes amb matrícula del país del sud, també s’hi veien algunes autocaravanes.

A l'aparcament del Parc Central, la Maria i l'Alexandra, dues joves de Lleida, preparaven les motxilles per sortir a fer un volt. Mentre l'Alexandra acabava d’ordenar el portamaletes, la Maria va explicar al Diari que havien vingut a passar el cap de setmana a Andorra. “És l’únic lloc no gaire lluny de Lleida on podíem anar pel confinament i no ens ho hem pensat dues vegades”, va explicar.

El José Antonio i la Sònia, de Calella, sortien de comprar tabac i alcohol del Leclerc de l’avinguda de Meritxell. Abans de presentar-se, el José Antonio va ser franc: “El confinament comarcal és un conyàs que fa massa temps que dura. N’estem una mica farts.”

Per la seva part, la Sònia va explicar que no és la primera vegada que s’escapen a Andorra per fugir de les mesures de restricció a la mobilitat que ha imposat la Generalitat de Catalunya des de l’inici de la pandèmia. “Ja vam venir quan es va declarar el primer confinament comarcal i ara no hem dubtat a tornar. Agraïm molt poder venir a passar el cap de setmana a Andorra. És una de les poques opcions que tenim per desconnectar”, va admetre la Sònia.

Un tros més amunt de l’avinguda de Meritxell, el Dani i el Jaime, dos amics de Barcelona, passejaven tranquil·lament tot observant els aparadors de les botigues. “Hem vingut a passar el diumenge a Andorra amb les dones i els nens. A respirar una mica d’aire i a comprar quatre coses”, va explicar el Dani. Assenyalant el seu fill, que corria avinguda avall, el Jaime va assegurar que passar el confinament a la ciutat amb un nen petit tancat a casa “de vegades pot ser molt esgotador”. Per la seva banda, el Dani va afirmar que les mesures de restricció de la mobilitat de l’executiu català atabalen la població.

L’afluència de visitants catalans va fer-se notar ahir en el trànsit. La sortida del país per la frontera del riu Runer va registrar unes retencions que van arribar en algun moment als dos quilòmetres de cua. El trànsit dens va començar-se a registrar cap a les cinc de la tarda, segons el departament de Mobilitat.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts