Recollida de firmes per ajornar la taxa d'hidrocarburs

L’Associació de Consumidors insisteix que el tribut repercutirà en la butxaca del ciutadà

Recollida de firmes per ajornar la taxa d'hidrocarbursFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) denunciava ara fa un mes els greuges de l’aplicació de la nova taxa del carboni i reivindicava un ajornament. Ara l’entitat ha decidit impulsar una recollida de firmes per sustentar aquesta petició que iniciarà dilluns i que durarà un mes. Després entregarà les signatures al Consell General, on s’està tramitant la llei que ha de culminar amb la implantació de la nova taxa.

L’ACU va insistir que la motivació de la seva demanda és que en el context actual de crisi econòmica fruit de la pandèmia “no és el millor moment per posar en funcionament nous impostos que, amb tota seguretat, acabaran repercutint en la butxaca del consumidor final en el moment de pagar, entre d’altres, el carburant d’automoció o el gasoil per a la calefacció”. Però l’ACU també posa en relleu que el nou tribut no només encarirà els carburants, sinó que també tindrà un efecte en el cost de tots els serveis lligats al transport de viatgers i mercaderies, per als quals el combustible suposa una despesa important. Per tant, afegeix l’entitat, “és molt probable que aquest nou impost acabi afectant també totes les mercaderies que arriben a Andorra, i això es tradueixi en un increment de preus generalitzat que afecti tots els productes i els serveis”. Una pujada de preus que encarirà el cost de la vida al país però també, afegeix el col·lectiu, “pot disminuir l’atractiu turístic d’Andorra en reduir-se el diferencial de preus amb els països veïns”.

Després de mantenir una trobada amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, per abordar la qüestió, l’ACU ha decidit impulsar la recollida de signatures per demanar que l’aplicació de la taxa s’endarrereixi “fins que la situació econòmica millori, els diferents sectors econòmics tornin a la seva activitat habitual sense restriccions i el flux de visitants estrangers es normalitzi”.

Els ciutadans que s’hi vulguin adherir trobaran impresos a les benzineres i també en d’altres comerços que s’han sumat a la iniciativa. Serà a partir de dilluns i fins al 19 de maig.

tracking