Grandvalira va ser la tretzena estació del món amb més dies d'esquí venuts

Bons resultats la temporada 2019-2020 malgrat el tancament abrupte per la pandèmia

Grandvalira va ser la tretzena estació del món amb més dies d'esquí venutsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La temporada d’esquí 2019-2020 es va tancar abruptament a mitjan març de l’any passat, unes setmanes abans del previst, quan la majoria de països del món van decidir confinar-se per intentar frenar els efectes de la pandèmia de coronavirus que ha deixat milions de víctimes mortals a tot el planeta. Tot i això, Grandvalira va finalitzar la temporada com el tretzè domini esquiable del món amb més dies d’esquí venuts. Així s’indica en l’informe elaborat pel consultor suís Laurent Vanat, que des de fa tretze anys analitza els resultats de les diferents estacions d’esquí del món. El de la temporada passada es va presentar dimarts i s’hi posa en relleu que Grandvalira és l’única estació del sud d’Europa entre les cinquanta que més dies d’esquí van vendre la temporada passada. Un exercici en què ja s’inclouen els forfets venuts en el sector d’Ordino Arcalís.

Segons l’informe de Vanat, Grandvalira ha escalat un lloc respecte a la posició que ocupava l’estació en finalitzar la temporada 2018-2019 en superar l’estació nord-americana de Breckenridge. El treball, que analitza unes dues mil estacions d’esquí de 68 països del món, també posa en relleu que el domini ha passat en sis temporades de ser la vintena estació del món amb més dies d’esquí venuts a ser la tretzena.

L’estació italiana de Madonna di Campiglio Dolimiti di Brenta, amb prop de 2,5 milions de dies d’esquí venuts, es va situar la temporada 2019-2020 en la primera posició de la llista elaborada per Vanat. El domini va prendre el relleu de l’estació francesa de La Plagne, que ha passat de la primera posició a la tercera. El segon lloc va ser per a l’estació austríaca d’Ski Arlberg.

Respecte al nombre d’esquiadors que havien rebut les estacions andorranes la temporada 2019-2020, fins al febrer havien augmentat un 20% respecte a la temporada anterior. El confinament, però, va fer tancar l’exercici amb una caiguda del 8%.

tracking