Salut atribueix a un gran contagiador el brot d'Exteriors

Deu persones del ministeri tenen la Covid i tres familiars dels afectats

El ministre Joan Martínez Benazet avui a la Comissió de SanitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El brot del ministeri d'Exteriors afecta ja a una desena de professionals del departament, entre ells la ministra Maria Ubach, i a tres familiars dels contagiats entre la plantilla. Aquest total de 13 malalts de Covid representa dos positius més que ahir, quan se'n van notificar 11, segons ha actualitzat el titular de Salut, que ha afegit que hi ha 24 persones confinades per aquest focus i que "és probable que s'estengui una mica més el brot" i que hi hagi més positius. Joan Martínez Benazet ha assegurat que la hipòtesi més factible sobre l'origen d'aquestes infeccions de coronavirus "és que hi hagi hagut un gran contagiador que ho hagi disseminat".

Martínez Benazet ha destacat que la plantilla d'Exteriors no s'havien infectat de la Covid i que bona part del personal es fa cribratges sovint, entre ells la ministra Ubach que passava un test d'antígens cada setmana. I ha explicat que s'està estudiant que podria ser que la ventilació del ministeri "no sigui l'òptima" entre els detalls que s'estan mirant per determinar l'origen del brot.

El ministre ha informat que avui hi ha 29 casos més d'afectats pel SARS-CoV-2 que mostren que disminueix la quarta onada, com també es reflecteix en la reducció constant de la taxa de reproducció que avui és de 0.81. Martínez Benazet ha destacat que els malalts actius baixen a 484, 32 menys que ahir, i les altes ascendeixen a 12.105 i ha donat el condol a la família de la dona de 83 anys que estava ingressada a l'UCI i va traspassar ahir elevant a 122 les defuncions pel virus que suma avui un nou decès.

La situació a l'hospital quan ha comparegut el ministre al migdia era de 27 ingressats però finalment s'han reduït a 24, segons ha actualitzat el SAAS aquesta tarda, per les altes i la defunció registrada avui d'un pacient de l'UCI. Els malats es reparteixen en 16 persones a habitacions de l'àrea Covid, una menys que ahir, i 8 a cures intensives, dels quals n'hi ha 7 estan amb ventilació mecànica.

Al sistema educatiu augmenta l'afectació. Hi ha una classe amb tots els alumnes aïllats, com ahir, però passen de 2 a 6 les que tenen part dels estudiants confinats, i dos grups més estan en vigilància passiva.

Contagis a El Cedre

El titular de Salut ha assenyalat que els tres usuaris d'El Cedre que van donar positiu ahir han estat ingressats a l'hospital "per seguir el seu aïllament". I ha precisat que dos dels afectats no presenten símptomes i un altre en té però són "poc rellevants" i ha recordat que el fet que dos padrins haguessin estat vacunats i un altre hagi passat la malaltia fa que la reinfecció sigui sense efectes greus. El brot del centre sociosanitari de Santa Coloma inclou a més una auxiliar de clínica que no havia rebut el vaccí però que tenia anticossos per haver passat la infecció. Els usuaris del geriàtric i el personal van ser vacunats amb dues dosis de Pfizer en l'inici del procés d'inoculació que va començar al gener.

Les visites de familiars al centre continuen menys a la segona planta, on s'han registrat els casos de Covid, perquè aquests usuaris tindran un control específic per localitzar si hi ha més positius.

tracking