L'ACU impulsa la recollida de signatures en contra de la taxa de carboni

L'Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris demana que s'apliqui l'impost un cop la situació econòmica, generada per la pandèmia, millori

La venda de gasoil i gasolina va caure un 61% al novembre respecte al 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) ha impulsat una recollida de signatures en contra de la taxa de carboni,després de la reunió mantinguda amb la responsable de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,Sílvia Calvó, per demanar que s'endarrereixil’aplicació d’aquesta taxafins que la situació econòmica millori. Segons l'ACU, aquest nou impost pot suposar un increment generalitzat de preus, per aquest motiu, demanen que es posposi l'aplicació d'aquesta taxa perquè consideren que l’actual situació de crisis econòmica, provocada per la pandèmia de la Covid-19, no és el millor moment perposar en funcionament nous impostos, que creuen, acabaran repercutint en la butxaca del consumidor final en el moment de pagar, entre d’altres, el carburant d’automoció o el gasoil per la calefacció.

Segons l’ACU, aquesta nova taxa, que d'acord amb les actuals previsions del Govern, entraria en vigor tan bon punt s’aprovi la llei, suposarà un increment en els preus dels carburants ide tots aquells serveis lligats al transport, tant de persones com de mercaderies. Per aquest motiu, l'entitat demana que es posposi aquesta aplicació de l'import perquè consideren que acabarà afectantatotes les mercaderies que arriben a Andorra, i que això es traduiria en unincrement de preus generalitzat que afectaria a tots els productes, com l'alimentació, farmàcia, roba, electrònica, papereria i als serveis.

Un dels altres motius per fomentar aquesta acció per part de l'ACU, és que, segons diuen, aquest impost no només encariria el cost de vida al Principat sinó que també podria disminuir l’atractiu turístic d’Andorra en reduir-se el diferencial de preus amb els països veïns. La iniciativa estarà activa a partir del pròxim dilluns 19 d'abril fins al 19 de maig,data en què es recolliran i faran entrega de les mateixes alConsell General.

tracking