x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

Espot descarta la doble nacionalitat per no “desvirtuar les nostres arrels”

Salazar creu que el Govern “té por a perdre la sobirania” i reclama el vot dels residents
El cap de Govern, Xavier Espot, al Consell General.

Espot descarta la doble nacionalitat per no “desvirtuar les nostres arrels”

El cap de Govern, Xavier Espot, al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/04/2021 a les 12:08
El cap de Govern, Xavier Espot, va tancar les portes ahir al recurrent debat sobre la doble nacionalitat, que va tractar-se al Consell General durant la sessió de control al Govern. “Si permetem la doble nacionalitat un 95% de la població la tindrà. En què es convertirà llavors la nacionalitat andorrana? En una cosa simbòlica, merament testimonial, que no tindrà drets palpables. Hem de defensar les nostres arrels per no desvirtuar la consideració de la nacionalitat”, va esgrimir Espot, contrari a mimetitzar-se als països de l’entorn, on “la majoria aclaparadora dels residents són nacionals”.

La consellera del Partit Socialdemòcrata Judith Salazar va formular diverses preguntes a l’executiu relacionades amb les recomanacions d’Espanya i França en el marc de l’avaluació d’Andorra en l’examen periòdic universal que realitza les Nacions Unides. “Haurien de fer una reflexió sense entendre-ho com una pèrdua de sobirania, sinó com l’atenció a l’estructura d’un món globalitzat”, va argumentar Salazar. La dirigent socialdemòcrata va recordar que en el programa electoral del PS ja es plantejaven rebaixes progressives per accedir a la nacionalitat andorrana i el seu company de files Carles Sánchez va emplaçar l’executiu a flexibilitzar els requisits d’accés per “augmentar els efectius de població nacional”.

Sobre aquesta qüestió, Espot va puntualitzar que ja s’està treballant en una formació substitutiva a l’examen per accedir a la nacionalitat, però va negar ahir que el contingut d’aquestes recomanacions tinguin un caràcter vinculant. “Som perfectament lliures d’acceptar-les, de rebutjar-les o d’acceptar-les parcialment”, va sostenir. “I això no vol dir que tinguem por de perdre la nostra sobirania. Si tinguéssim una visió ostracista i que ens hem de replegar no acolliríem la setmana que ve la Cimera Iberoamericana”, va pronunciar.

Finalment, sobre el sufragi dels residents a les eleccions comunals, Espot va assenyalar que a Tolosa, Barcelona o Lisboa tampoc poden els andorrans exercir el dret a vot. “Ningú ens reconeixerà si nosaltres no fem el mateix. Hem de poder demanar la reciprocitat. No em sembla un argument per negar el vot dels residents”, va exposar Salazar.
Veure’n més
72
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts