Cimera iberoamericana

Els ministres d'Exteriors incideixen en el multilateralisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministres d’Afers Exteriors d’Andorra, l’Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Xile, la República Dominicana, l’Equador, el Salvador, Espanya, Guatemala, Mèxic, Nicaragua, Panamà, el Perú, Portugal i Veneçuela, així com els viceministres d’Exteriors del Brasil, Hondures, Paraguai i l’Uruguai, es van reunir ahir de manera telemàtica en una de les trobades prèvies a la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que s’ha de celebrar la setmana vinent de manera semipresencial.

En la reunió, els representants estatals van refermar la importància de prendre posicions de caràcter multilateral. A més a més, es va treballar per tal de consensuar una declaració conjunta així com el compromís per fer una aposta per al desenvolupament sostenible, sobretot enfocat de cara a la recuperació tant econòmica com social dels països després de la pandèmia de la Covid-19 que afecta tot el món des de fa més d’un any.

La secretària general de la Cimera, Rebeca Grynspan, va afirmar que “si el 2020 ens va unir el problema, aquest 2021 ens han d’unir les solucions. Estem obligats a aprendre per sortir més forts, més solidaris i més respectuosos amb tothom”. Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Maria Ubach, va destacar que “la declaració conjunta reflecteix el posicionament d’Iberoamèrica entorn a la recuperació econòmica, i a l’accés equitatiu a les vacunes, tot incorporant la perspectiva mediambiental. És un document transversal”.

tracking