Brot a El Cedre amb tres padrins sense símptomes i una mort a l'UCI d'una dona de 83 anys

El treballador del sociosanitari ja havia passat la Covid i es troba aïllat al seu domicili

Brot a El Cedre amb tres padrins sense símptomes i una mort a l'UCI d'una dona de 83 anysFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres residents del centre sociosanitari El Cedre que ahir van donar positiu per coronavirus en un dels cribratges que es realitzen periòdicament són de caràcter asimptomàtic i es troben ingressats a la planta Covid-19 de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El motiu pel qual no estan internats a la cinquena planta del sociosanitari, que era considerada com a Covid geriàtric, és que actualment hi havia pacients convalescents per altres patologies. Pel que fa al treballador que també va donar positiu, cal destacar que no havia estat vacunat perquè recentment havia passat la malaltia. El SAAS va informar que els tres usuaris pertanyen a la segona planta i que es troben “totalment asimptomàtics” i va indicar que s’han restringit les interaccions entre els padrins de l’ala afectada i les visites dels familiars mentre es disposava del resultat de les proves que s’han fet a tots els usuaris i al personal, que finalment van sumar un contagiat més.

Nova defunció per Covid

Durant la jornada d’ahir es va registrar la mort 122 des que va començar la pandèmia de la Covid-19, fa poc més d’un any. En aquest cas es tracta d’una dona de 83 anys que estava ingressada a l’UCI de l’hospital.

Per contra, el nombre de casos actius es manté a la baixa i segons l’actualització facilitada pel ministeri de Salut ahir eren 516, 15 menys que no pas dimecres. Així doncs, el total de positius per coronavirus des del març de l’any passat és de 12.683, després que en les darreres 24 hores es diagnostiqués un total de 42 casos. No obstant això, cal ressenyar que les altes de pacients que han superat la malaltia van ser de 57, així que el total de persones que han aconseguit vèncer el virus supera la barrera de les dotze mil i s’eleva fins a 12.045. El nombre de persones ingressades va augmentar amb els tres residents d’El Cedre traslladats a l’hospital, així que hi ha 17 persones. Pel que fa a l’UCI, després de la defunció hi resten deu pacients, nou dels quals estan ventilats mecànicament. El procés de vacunació continua avançant amb l’administració ahir de 1.251 dosis que augmenten a 21.551 el total de vaccins injectats al Principat. En relació amb el sistema escolar, per primer cop després de la tornada de vacances es va confinar tots els alumnes d’una aula, mentre que n’hi ha dues més que tenen aïllaments de caràcter parcial.

La Cimera no perilla

Mitjançant el seu compte a la xarxa social Twitter, el cap de Govern, Xavier Espot, va mostrar el convenciment que, malgrat el brot detectat al ministeri d’Afers Exteriors, la celebració de la Cimera no corre perill i va dir “la Cimera i els actes segueixen endavant”. No obstant això, ja hi ha onze contagiats, entre els quals la ministra Maria Ubach.

Al matí, després de rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZenenca, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va manifestar que “no hi ha cap perill per la Cimera. Tenim efectius suficients per tal de cobrir els contagis que s’han produït. Estem tots a disposició”.

VELA QÜESTIONA LA CONTRACTACIÓ DEL SAAS PER A L'APP DE SALUT

La consellera general del PS Susanna Vela va qüestionar ahir la contractació de l’empresa Universal Projects and Tools per desenvolupar l’app de Salut Andorra. “El Govern està fent un ús i abús amb l’excusa de la pandèmia”, va afirmar Vela, insinuant possibles “directrius polítiques que determinen objectius estratègics”. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va defensar la legalitat de l’adjudicació esgrimint que es van presentar tres pressupostos i que van escollir el més econòmic. “Per la celeritat de la contractació no podíem anar a un concurs públic perquè si no hauríem deixat desprotegits els ciutadans aquest estiu”, va dir.

tracking