x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Andorra vol la 'green card' veïna si hi ha retard a homologar

Per garantir la mobilitat dels residents des del moment que la Unió Europea n’aprovi la utilització
Un sanitari entregant el certificat de vacunació a un home.

Negociació amb els veïns per usar el seu passaport Covid si l'andorrà es retarda

Un sanitari entregant el certificat de vacunació a un home.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/04/2021 a les 06:07
El Govern està negociant amb França i Espanya, en el marc del conveni trilateral, que si hi ha endarreriments en l’homologació de la green card andorrana, popularment coneguda com a passaport Covid per la mobilitat, es puguin emprar els sistemes veïns per tal de garantir que els residents no vegin restringida en cap moment la seva capacitat de desplaçar-se a qualsevol punt de la geografia. Així ho va explicar el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, que va dir que “des d’Afers Exteriors s’han desenvolupat contactes amb els països veïns per aprofitar el conveni trilateral de mobilitat, que preveu la lliure circulació de les persones i veure com ens poden donar suport, en el cas que s’endarrereixi l’homologació del nostre sistema”.

Jover va posar sobre la taula que fins que l’aplicatiu andorrà no sigui validat per la UE caldrà “homologar-nos a través del seu sistema [dels països veïns] per poder posar els ciutadans en el seu marc, que seguiran els estàndards marcats per la Unió Europea pel que fa a la mobilitat”. El ministre portaveu va explicar que des del 17 de març l’executiu ja està mantenint contactes tant amb la Comissió Europea com amb parlamentaris de l’Eurocambra per tal de desenvolupar el sistema seguint les directrius. “Pensem que aquests contactes, que es treballen en tres esferes, serviran per donar solucions als nostres ciutadans i que no vegin limitada la seva capacitat de desplaçar-se.” El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va puntualitzar, però, que la carta verda no garanteix la mobilitat plena, sinó que cada país la pot restringir segons la seva situació.
 
EL PS VOL EXPLICACIONS PER L'ADJUDICACIÓ DE L'APP
El grup parlamentari socialdemòcrata va entrar ahir una pregunta urgent a Sindicatura perquè el Govern exposi avui en seu parlamentària les raons per les quals s’ha adjudicat de forma directa l’app Salut Andorra a l’empresa que assessora el SAAS en matèria tecnològica “des de l’any passat”. En aquest sentit, la primera secretària del partit, Susanna Vela, va manifestar que des del partit “no entenem per què s’ha realitzat una contractació d’urgència”, ja que consideren que el desenvolupament de l’app no és un treball d’urgència, “que s’hagi de realitzar en només un mes, sinó que hi ha 14 mesos de marge”. I va apuntar que l’executiu haurà d’explicar els criteris que han prevalgut per adjudicar el desenvolupament d’aquesta eina telemàtica, “tenint en compte que Andorra té moltes empreses capacitades per fer aquesta mena de projectes”, les quals no només “treballen al mercat andorrà sinó també internacionalment”.


En el marc de les reunions realitzades ahir a Brussel·les, el president del grup parlamentari, Pere López, va indicar que demà es reuniran amb el ponent que redactarà el text pel passaport Covid, el socialista Juan Fernando López Aguilar.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts