Afers institucionals

Maduro i Díaz-Canel participaran a la Cimera però no estaran Bolsonaro ni López Obrador

Des de l'oposició veneçolana i el PP van demanar que qui havia de participar fos Juan Guaidó

Maduro, disposat a dialogar amb Guaidó i Trump per resoldre la crisi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presidents de Veneçuela i Cuba, Nicolás Maduro i Miguel Díaz-Canel, figuren entre els mandataris que han confirmat la seva participació per via telemàtica en la Cimera Iberoamericana, segons han revelat fonts governamentals. Tant Maduro com Díaz-Canel, que no van acudir a l'anterior Cimera celebrada el 2018 a Guatemala, ja han respost a la invitació que els va cursar el Govern en qualitat de país amfitrió, segons les citades fonts. Per contra, els presidents de Brasil, Jair Bolsonaro, i de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ja han excusat la seva assistència.

Des de l'oposició veneçolana, així com des del Partit Popular, s'havia demanat al govern espanyol que reclamés que en lloc de Maduro qui participés en la Cimera fos Juan Guaidó, president de l'Assemblea Nacional triada en 2015 i qui es va autoproclamar president encarregat al gener de 2019. Des de Moncloa, van recordar que és Andorra qui envia les invitacions.

A més del president d'Espanya, Pedro Sánchez, està prevista l'assistència de rei Felip VI, com sol ser tradicional. Igualment, a la cita acudiran el president de Portugal i el primer ministre, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, així com els presidents de Guatemala, Alejandro Giammatei, i de la República Dominicana, Luis Abinader.

tracking