Justícia

Casadevall 's'apunta' al pla de xoc contra el col·lapse judicial

El Consell Superior de la Justícia sol·licitarà un crèdit extraordinari per dotar-se de més recursos

Casadevall 's'apunta' al pla de xoc contra el col·lapse judicial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va afirmar ahir durant l’acte de jurament dels nous batlles a la sala magna de la seu de la Justícia que amb la col·laboració de tots els batlles, magistrats i fiscals està preparant un pla de xoc per sol·licitar un crèdit extraordinari que permeti a la justícia resoldre tots els dossiers que estan pendents. Aquest, va dir, es treballarà amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, per tal que el Govern el pugui presentar i defensar davant del Consell General. En aquest sentit, va indicar que des del CSJ ja fa temps que reclamen més recursos per fer front al col·lapse que viu l’administració i a la proliferació de casos per jutjar que cada vegada tenen més complexitat.

Durant el discurs, Casadevall va manifestar que dia rere dia “constatem que cada vegada les batllies han de resoldre assumptes més complicats”, com ara temes de ciberdelinqüència, criptomonedes, assegurances, narcotràfic, blanqueig, nous productes financers, etcètera. I va apuntar que l’equip de cada Batllia “no disposa dels recursos necessaris per fer front a aquesta complexitat ni pot demanar els informes tècnics necessaris que li permetin avançar en el cas”, tot al·legant que alguns d’aquests dossiers tenen entre 10.000 i 50.000 folis. A més, va assenyalar que també és necessari incrementar el nombre d’especialistes per a aquests temes a la policia judicial.

El president del CSJ va destacar la impossibilitat, en algunes ocasions, de cobrir places vacants, motiu pel qual va exposar que han negociat amb la Universitat d’Andorra dos convenis, els quals se signaran ben aviat. Un primer conveni per introduir en el màster de Dret assignatures optatives en matèries de Batllia i Fiscalia, i un altre per implantar un curs de preparació específica per opositors per accedir a la carrera judicial i fiscal i a la categoria de secretari judicial.

Per cloure, Casadevall va felicitar i va desitjar molta sort als nous batlles pel seu jurament i va asseverar que està convençut que “donaran el millor d’ells”.

tracking