Salut sufragarà visites al psicòleg per atendre els efectes de la pandèmia

El nou programa acordat amb el col·legi professional es posarà en marxa en breu

Salut sufragarà visites al psicòleg per atendre els efectes de la pandèmiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada dels psicòlegs a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) encara és una qüestió a resoldre. Però el ministre de Salut va avançar ahir que s’ha trobat una solució intermèdia per donar l’atenció que requereix un dels efectes de la pandèmia, la repercussió en la salut mental. S’ha arribat a un acord amb el Col·legi de Psicòlegs per tal que professionals de l’àmbit privat atenguin les persones amb problemes derivats de la pandèmia i que les consultes tinguin finançament públic. Un acord sobre el qual encara no han transcendit detalls com ara quants psicòlegs hi participaran i que estarà sufragat a través d’una partida del pressupost governamental que avui podria aprovar-se al consell de ministres. Els psicòlegs que hi participin hauran de complir uns requeriments en relació amb l’acreditació professional i s’ha d’acabar de definir com hi accediran els usuaris.

El president del col·legi, Òscar Fernández, va assenyalar que la meta continua sent fer part dels professionals sanitaris que estan convencionats a la Seguretat Social i que amb aquest objectiu es continua treballant i es demana al ministeri de Salut intensificar el nombre de reunions i fer-les “més operatives”. Però que també han considerat important “col·laborar” quan ja es fa evident l’afectació en la salut mental de més d’un any de crisi sanitària. Joan Martínez Benazet va assenyalar, al seu torn, que un dels eixos d’aquest programa específic estarà centrat en els joves, que han vist com es limitaven les relacions socials en una etapa en què són molt necessàries.

Durant el confinament estricte el Col·legi de Psicòlegs ja va habilitar un servei telefònic amb professionals voluntaris que van atendre les persones que necessitaven suport emocional en aquells mesos en què sortir de casa estava extremament limitat. Després d’aquella experiència i tenint en compte les seqüeles que ja s’albiraven de la pandèmia, des del col·legi van manifestar que prenia més força que mai la necessitat que l’atenció psicològica tingui reemborsament públic. El programa avançat pel ministre i que va augurar que es podria posar en marxa de manera imminent serà un suport al centre de salut mental de l’hospital. Benazet es va tornar a referir a la dimissió del seu cap, el doctor Joan Escoter, agraint-li la seva tasca fins a la data però traient ferro a les conseqüències de la renúncia.

tracking