detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va formalitzar 4.175 pagaments de prestacions a persones assalariades en situació d’ERTO (ja sigui suspensió del contracte o reducció de la jornada) corresponents al gener. No obstant això, en una resposta a la pregunta parlamentària de la consellera del PS Judith Salazar, el ministre Jordi Gallardo detalla els retards en alguns pagaments imputables al departament de Treball però també a d’altres motius, indica el ministre. Segons va indicar, a mitjan febrer s’havien efectuat el 91,52% dels pagaments però encara quedaven per resoldre 354 “afectats per una o altra incidència”.

Respecte als motius del retard, va assenyalar que van estar originats perquè Treball no va validar les sol·licituds (al gener van canviar les regles després de l’aprovació de nova normativa). Manca de documentació, supòsits inadequats o incompliments de requeriments estaven al darrere. Així que el ministre puntualitza que els endarreriments “no serien a la pràctica totalitat” imputables a Treball.

Tanmateix, el ministre informa que al gener 646 autònoms van cobrar la prestació governamental. El desembre anterior van ser alguns més, 673.

tracking