Transport

Restricció de l'espai aeri durant la Cimera

La mobilitat de mercaderies perilloses per Soldeu estarà prohibida el 20 i 21 d'abril

L'helicòpter amb el qual s'han realitzat les proves al Comunal per a l'arribada dels reis d'Espanya.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha informat que els dies en què se celebrarà la Cimera Iberoamericana hi haurà una restricció temporal de l'espai aeri d'Andorra. Segons ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, durant el 20 i el 21 d'abril, i el 22 fins a les 14 h no es podran efectuar enlairaments ni sobrevols d'aeronaus, tripulades i no tripulades, en tot el territori nacional, excepte les que circulin per vies controlades i les aeronaus d'Estat i d'emergències. Una situació similar a la que es va produir per la visita dels reis d'Espanya a finals de març. En aquest sentit, cal recordar que Felip VI tornarà a Andorra.

A més, l'Executiu ha aprovat una segona restricció, en aquest de la mobilitat terrestre per Soldeu. Durant el 20 i 21 no estarà permès el transport de mercaderies perilloses (inclosos els vehicles de repartiment de gasoil, calefacció i botelles de gas) per la localitat canillenca. Un fet del qual totes les associacions professionals relacionades amb aquestes activitats ja han estat informades, per tal que puguin fer les previsions escaients de cara a la setmana vinent. Tot plegat ha estat recollit en un BOPA extra publicat aquesta tarda.

Augment de persones per taula

D'altra banda, segons el mateix BOPA extra, Salut permetrà que el nombre de persones per taula als àpats durant la Cimera sigui superior a quatre persones. Tal com ja va passar durant la visita dels reis d'Espanya, en què es va establir el límit de sis comensals per taula, "s’ha cregut convenient que en determinats esdeveniments institucionals s’elimini el nombre màxim de persones per taula en la mesura que els protocols específics aprovats prèviament pel ministeri de Salut ho permetin", segons recull el BOPA. En aquest sentit, cal recordar que tots els participants en aquests actes seran cribrats diàriament amb tests d'antígens, i s'hauran de sotmetre a una PCR o TMA les 48 hores prèvies als actes. El mateix decret defensa que "el fet de mantenir les mesures actuals vigents ha permès que la corba de la quarta onada es comenci a doblegar, ja que el nombre de contagis va a la baixa i la pressió hospitalària es va mantenint".

tracking