POLÍTICA

López afirma que el Govern ha comès un error en la gestió de la mobilitat

El president del PS considera que s'ha fet una "mala interpretació de l'estat d'alarma a Espanya i que la transferència de les competències a Catalunya no implicava la gestió de la frontera"

López afirma que el Govern ha comès un error en la gestió de la mobilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha afirmat aquesta tarda en roda de premsa que el Govern ha comès "un error de magnituds molt elevades" en la gestió de la mobilitat amb Espanya. "Nosaltres sempre hem dit que s'ha fet una mala interpretació de l'estat d'alarma a Espanya i que la transferència de les competències a Catalunya no implicava la gestió de la frontera", ha manifestat. En aquest sentit, ha asseverat que no li consta que "fins fa poc més de 10 dies" el Govern es posés en contacte amb Madrid per tractar l'afer relatiu a la mobilitat entre ambdós estats.

Quant a les reunions que van mantenir ahir a Brussel·les López i la consellera general del PS, Judith Salazar, el president del grup parlamentari ha indicat que es van trobar amb diversos europarlamentaris per valorar la possible presentació d'esmenes al text que s'està treballant per a la implementació del passaport Covid. Per la seva banda, la primera secretària del partit, Susanna Vela, ha exposat que el PS ha presentat una pregunta urgent perquè "el Govern expliqui els criteris que han prevalgut per adjudicar la creació de l'aplicatiu de Salut a la mateixa empresa que està assessorant el SAAS des de l'any passat en tot aquest tema".
Per cloure, i amb relació al posicionament de l'executiu envers la possibilitat de construir un aeroport nacional a Grau Roig, López ha assenyalat que el Govern "està jugant a un doble o triple joc" i ha posat en relleu que "ja aniria sent hora de posicionar-se" al·legant que en una qüestió d'aquesta envergadura "no es pot acontentar a tothom".
tracking