La Batllia investiga el sobrecost a les obres del forn incinerador

L’òrgan judicial admet una querella d’Apapma per una sentència del TC

La Batllia investiga el sobrecost a les obres del forn incineradorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més d’un any després de la publicació d’una sentència del TC que l’obliga a fer-ho, la Batllia ha admès a tràmit una querella, interposada el març del 2018 per Apapma, per aclarir si els sobrecostos de 22 milions en la construcció del forn incinerador van ser constitutius de delicte. Ho va revelar ahir a la tarda l’entitat ecologista en una roda de premsa en què el president, Carles Iriarte, va anunciar la seva dimissió després de dues dècades de formar part de la junta directiva de l’associació. Apapma farà el relleu d’Iriarte demà en assemblea extraordinària.

La Batllia ha hagut d’admetre a tràmit la querella pels sobrecostos en les obres del forn incinerador obligada per una sentència del Tribunal Constitucional del novembre del 2019. En aquesta sentència, l’Alt Tribunal va resoldre que la Batllia va vulnerar el dret a la jurisdicció d’Apapma en no admetre a tràmit la denúncia que l’entitat ecologista va interposar el març del 2018, per la qual cosa l’obligava a admetre a tràmit i estudiar la querella interposada.

En la denúncia interposada davant la Batllia, l’entitat ecologista apunta possibles delictes contra l’activitat mercantil de les empreses, de prevaricació en la funció pública, de corrupció i de tràfic d’influències i de malbaratament de cabals públics, entre d’altres.

Relleu

En declaracions al Diari, Iriarte va explicar ahir que deixa la presidència dApapma perquè, després de dues dècades al capdavant de l’entitat, admet que se sent “cansat” i considera necessari “que hi hagi un relleu”. Iriarte, que continuarà vinculat a Apapma com a soci, espera que el nou president “proposi idees i maneres de fer noves”.

Per la seva banda, l’advocada Patrícia Bragança, que ahir va acompanyar Iriarte a la roda de premsa, va explicar que la candidatura més ben posicionada per assumir demà la presidència de l’entitat tindrà un perfil “continuista”.

Bragança, però, va recordar que “la porta és oberta” perquè qualsevol associat dels prop de 300 que té l’entitat pugui optar a la presidència.

Bragança també va confirmar que les línies d’acció de l’entitat, com ara l’oposició al telefèric del pic de Carroi o a l’aeroport de Grau Roig, tampoc canviaran.

tracking