sistema bancari

L'agència de qualificació Fitch manté el ràting d'Andbank i MoraBanc

L'agència de qualificació Fitch manté el ràting d'Andbank i MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de qualificació Fitch manté el ràting d’Andbank a llarg termini en BBB i el de MoraBanc en BBB-, segons van fer públic ahir les dues entitats financeres. A més, Andbank va remarcar que la qualificació creditícia a llarg termini el posiciona per segon any consecutiu com el banc d’Andorra amb millor avaluació de Fitch.

Andbank va recalcar que l’informe emès per l’agència deia que “l’àmplia presència internacional del banc en el negoci de banca privada i la seva escala comercial subratlla els sòlids beneficis d’explotació, la qualitat dels actius, la protecció oferta per les elevades provisions per cobrir préstecs dubtosos, les garanties sobre els préstecs i la seva satisfactòria capitalització”. El grup financer va tancar l’exercici passat amb 29,5 milions d’euros de benefici, un 5% més que l’any anterior.

MoraBanc va assenyalar que la qualificació es manté en BBB- i revisant a l’alça la perspectiva, que se situa ara en estable. L’entitat va dir que l’informe de l’agència destacava la seva fortalesa reflectida en un balanç fort per poder afrontar possibles escenaris econòmics adversos. També va situar MoraBanc per sobre de la resta en la gestió conservadora amb una exposició moderada al risc amb uns actius de qualitat.

tracking