x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Jurament de tres nous batlles

Eduard Canut Quimeso, Cristina Martinez Regada i Joan Carles Moynat Rossell han assumit els càrrecs aquest matí
Eduard Canut, Cristina Martinez i Joan Carles Moynat són els tres batlles nous

Eduard Canut, Cristina Martinez i Joan Carles Moynat són els tres batlles nous

Eduard Canut, Cristina Martinez i Joan Carles Moynat són els tres batlles nous

CSJ
Actualitzada 14/04/2021 a les 14:10
Tres dels nous cinc batlles que han superat l'edicte de l'última convocatòria han jurat avui els càrrecs a la sala magna de la nova seu de la justícia. Eduard Canut Quimeso, Cristina Martinez Regada i Joan Carles Moynat Rossell començaran a exercir ja després de superar el període de formació i els altres dos batlles nous, Sergi Costa Gonçalves i Berta Hidalgo Oziel, juraran el càrrec més endavant ja que no han pogut assistir a la cerimònia d'avui perquè estan de baixa laboral. El president del Consell Superior de la Justícia ha precisat que un dels batlles es troba confinat per la Covid i l'altre ha patit un accident en un braç.

Casadevall ha destacat que els batlles nous han seguit un període de 6 mesos "d'una formació intensa que els ha dut per totes les seccions de la Batllia, Tribunal Superior, Tribunal de Corts, Fiscalia, centre penitenciari, policia i altres" i han rebut formació externa per aprendre altres habilitats necessàries per aquest càrrec. I ha recordat que els cinc batlles eren fins ara secretaris judicials i que en aquest moment s'estan fent les probes per cobrir aquestes vacants.

El president del CSJ ha remarcat que les últimes convocatòries de places no s'han pogut cobrir per falta d'aspirants o perquè no complien els requisits i per això s'ha negociat amb d'Universitat d'Andorra dos convenis, que es signaran en breu. Un per introduir en el Màster de Dret assignatures optatives en matèries de Batllia i Fiscalia i un altre per crear un curs de preparació especifica per opositors per accedir a la carrera judicial i fiscal i a la categoria de secretari judicial, que es farà en dos anys i que no serà un títol reglat.

Petició de recursos especialitzats
Enric Casadevall ha assenyalat en el discurs que ha pronunciat aquest matí que "cada vegada les batllies han de resoldre casos de més gran complexitat, temes de ciberdelinqeència, criptomònedes, assegurances, narcotràfic, blanqueig, nous productes financers, etc i alguns d"aquests dossiers tenen entre 10.000 i 50.000 folis". I ha insistit que ja fa temps que es demanen més recursos per afrontar aquestes causes perquè ara "l'equip de cada batllia no disposa dels recursos necessaris per fer front a aquesta complexitat ni pot demanar els informes tècnics necessaris que li permetin avançar en el cas" i ha assegurat que també cal incrementar els especialistes en la policia judicial per aquests assumptes. El president del màxim ens judicial ha explicat que per afrontar aquestes mancances "amb la col·laboració de tots els batlles, magistrats i fiscals s'està preparant un pla de xoc per tal de sol·licitar un crèdit extraordinari que permeti a la justícia resoldre tots els dossiers que estan pendents" que es treballarà amb el ministeri de Justícia perquè el Govern el defensi davant el Consell General.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts