esdeveniment

Govern ultima la presència de Macron a la Cimera

La voluntat és que el Copríncep inauguri de forma presencial la reunió de caps d’Estat i de Govern

Govern ultima la presència de Macron a la CimeraSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està treballant perquè Emmanuel Macron participi en la inauguració de la reunió de caps d’Estat i de Govern de la Cimera Iberoamericana que se celebra dimecres de la setmana vinent. La voluntat és que el president de la República francesa i també Copríncep d’Andorra prengui part en l’esdeveniment de manera presencial, tot i que si les agendes no ho permeten es vol buscar una alternativa per garantir la seva participació.

La previsió és que el sopar oficial, que es farà un cop acabada la trobada empresarial i donarà el tret de sortida a la Cimera de caps d’Estat i de Govern, sigui presidida pel líder de l’executiu, Xavier Espot, els dos Coprínceps, el bisbe de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el president francès, Emmanuel Macron, el rei d’Espanya i la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan. S’espera tenir la confirmació de Macron els propers dies per acabar de tancar la planificació.

Cal recordar que la Cimera es durà a terme en format semipresencial a causa de les restriccions per la Covid-19. En aquest sentit, del total de 22 països iberoamericans només s’hi desplaçaran físicament els representants de quatre territoris. Visitaran el país, Espanya i Portugal per proximitat, amb la presència del rei Felip VI, el president del govern espa­nyol, Pedro Sánchez, i el president i el primer ministre portuguesos, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa. També el país que va ser seu de la Cimera l’any anterior, Guatemala, i el que té el repte d’organitzar-la l’any vinent, República Dominicana.

Trobada empresarial

L’esdeveniment començarà dilluns amb les reunions organitzades per la trobada empresarial. La jornada començarà a les tres de la tarda amb la reunió de presidents d’organitzacions empresarials de diversos països i s’allargarà fins a dos quarts de vuit del vespre amb debats sobre innovació, sostenibilitat i energia i transició ecològica. L’endemà seguirà des de les nou de matí fins a les cinc de la tarda amb una pausa per dinar. La clausura serà a càrrec d’Espot i del rei Felip VI.

En els debats participaran la CEO d’ Iberdrola Espanya, Ángeles Santamaría, el CEO de Mobile World Capital, Carlos Grau, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet, i el president d’Iberia, Javier Sánchez, entre d’altres.

MACRON DESTACA EL COMPROMÍS INTERNACIONAL D'ANDORRA

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, va destacar ahir el compromís internacional d’Andorra en el marc de la cerimònia de presentació de cartes credencials per part d’ambaixadors de 14 països acreditats al Principat. Macron va ressaltar la negociació de l’acord d’associació amb la UE i la cooperació en l’àmbit de la fiscalitat.

tracking