TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Trànsit

Detinguts 25 conductors en 930 controls d'alcohol i drogues

La campanya de la policia es tanca amb la detecció de 39 positius al volant

Control d'alcoholèmia de la policiaSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha finalitzat la darrera campanya de controls preventius d'alcoholèmia i droga que s'ha dut a terme del27 de març fins l’11 d’abril amb un total de 930controls dels quals 39 han donat un resultat positiu i 25 conductors han estat detinguts per donar taxes elevades. El cos ha detallat en un comunicat aquest matí que del total d'arrestats 3 han estat dones i 22 homes, dels quals20són residents i5turistes.

La majoria de les detencions han estat per superar la taxa d'alcohol de 0,80 g/l, però també es va arrestar una persona per donar positiu en alcohol i tòxics, a dues per donar positiu en tòxics i una altra per refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. Els agents han imposat a més 14 sancions administratives a conductors que han donat positiu amb una taxa d’alcohol dins la franja de 0,51 g/l a 0,80 g/l que no comporta delicte penal.

Els controls es podien fer entre les7 hores del dia 27 de març i les 19 hores del dia 11 d'abril, i el resultat és que entre les 14 i les 22h s'han efectuat la majoria de les proves als conductors, en total 440 dels quals s'han detectat11 positius (2 sancions i 9 detencions). Quan es van trobar més positius va ser entre les 22h i les 6h, franja en la qual es van realitzar 280 controlsdels quals es van trobar 27 positius, 12 sancions i 15 detencions, concretament es correspon a un 9,64 % davant la resta d'hores. Entre les 6 i les 14 hores va ser quan se'n van fer menys, en total210controls dels quals en va resultar un positiu, cap sanció i una detenció.

El cos destaca que la majoria dels detinguts, concretament 13, corresponen a les franges d'edat dels 26 als 40 anys; els segueixen les persones de 18 a 25 anys de les quals s'han registrat 7 detinguts i del col·lectiu de més de 40 anys, hi hagut un total de 5 detinguts. D'aquestes25persones arrestades, tres d'aquests conductors han estat involucrats en accidents de circulació de danys materials i capen accidents amb ferits. Amb aquesta campanya, la direcció del cos vol fer palès que "la suma d’alcohol i conducció és del tot inviable".

tracking