x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, positiu de Covid

El brot de coronavirus al seu ministeri, amb 9 positius, ha obligat a confinar a tot el personal
Ubach, durant la seva intervenció telemàtica.

Maria Ubach

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.

SFGA
Actualitzada 14/04/2021 a les 22:52
El personal del ministeri d'Exteriors està confinat a casa després d'haver-se detectat un brot de coronavirus entre els integrants del departament amb nou positius confirmats, segons ha explicat el ministre de Salut aquesta tarda. Al vespre, el Govern ha informat que la ministra Maria Ubach, que era una de les persones aïllades, ha donat positiu també. Malgrat confirmar-se el contagi, està previst que Ubach participi de totes maneres en la Cimera Iberoamericana de la setmana vinent, però en format telemàtic. 

Joan Martínez Benazet ha remarcat que es tracta d'un brot "que té la seva importància" i que en haver-se produït en l'àmbit laboral el virus es pot propagar més. I ha destacat que els empleats d'Exteriors són cribrats constantment per les activitats pròpies de la seva feina, com va succeir amb motiu de la visita dels reis d'Espanya, "i tot i així tenim un brot amb molta intensitat".

La detecció dels contagis ha fet que s'hagi decidit enviar a tot el personal a casa on resten aïllats a l'espera dels resultats de les proves que s'han fet per determinar si hi ha més afectats pel virus. El brot afecta també al personal d'Afers Europeus, que estan aïllats, i el secretari d'Estat, Landry Riba, és un dels que resta confinat a casa.

El brot de coronavirus té incidència en la celebració d'algunes de les reunions paral·leles a la trobada de caps d'Estat i de Govern de la Cimera Iberoamericana que es celebra la setmana vinent a Andorra. Aquestes trobades s'havien de fer de forma presencial i telemàtica i ara es faran totes de manera no presencial. El ministre Eric Jover ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que "no es preveu" que hi hagi canvis en la celebració de la Cimera més enllà que el Govern haurà de substituir "les recursos humans" per posar altres empleats per cobrir els llocs dels que no puguin complir les tasques encomanades per estar confinats o afectats pel virus. 

Un dels primers actes afectats pel brot és la reunió telemàtica que es feia demà dels ministeris d'Exteriors dels tots els països participants en la Cimera. La delegació andorrana encapçalada per Maria Ubach es desplaçava fins a Soldeu per prendre part en la reunió comprovant el funcionament de tota l'operativa que hi haurà la setmana vinent. L'aïllament de la ministra i del personal d'Exteriors ha fet que se suspengui el desplaçament a Soldeu i que participin en la reunió des dels seus domicilis i que retardi el viatge a Andorra la secretària general de la Cimera, Rebeca Grynspan, que havia d'estar demà a Soldeu i no arribarà fins a la setmana vinent. La reunió de ministres d'Afers Exteriors en el marc de la Cimera de demà és com la que es va celebrar a Soldeu el 26 de novembre del 2019 amb l'assistència de cinc titulars del departament, entre d'altres Josep Borrell, ministre espanyol en aquell moment.

Els assistents a les reunions presencials de la Cimera que acollirà Andorra la setmana vinent tenen l'obligació de presentar una prova de detecció de la Covid negativa feta 48 hores abans d'arribar al país i abans de les trobades es faran test d'antígens als participants per prevenir contagis de la malaltia, segons els protocols sanitaris fixats per a l'esdeveniment que també fixen restriccions d'aforament, distància i mesures d'higiene. Martínez Benazet ha incidit que només 5 dels 22 països de la Cimera hi participaran presencialment i que els protocols establerts s'han establert "perquè sigui un model de seguretat" la trobada. 
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts