x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Vacunació intensiva aquesta setmana

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, ha rebut avui la primera dosi d'AstraZeneca
La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, rep la vacuna d'AstraZeneca aquest matí

La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, rep la vacuna d'AstraZeneca aquest matí

La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, ha anat a vacunar-se aquest matí

Fernando Galindo
Una infermera subministrant una dosi de la vacuna a un ciutadà.

Vacunació intensiva fins diumenge

Una infermera subministrant una dosi de la vacuna a un ciutadà.

Fernando Galindo
Una infermera del SAAS administrant una vacuna al centre de vacunació de la plaça de braus.

Vacunació intensiva fins diumenge

Una infermera del SAAS administrant una vacuna al centre de vacunació de la plaça de braus.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/04/2021 a les 17:19
La vacunació intensiva que va arrencar dimarts de la setmana passada, un cop es van rebre les primeres 30.000 vacunes del projecte Covax (de la marca AstraZeneca), es clou diumenge vinent. S’hauran administrat les 15.000 primeres dosis després que es decidís guardar les 15.000 restants per a la segona punxada, que s’administrarà en dos mesos.

Una de les persones citades aquest matí per vacunar-se ha estat la subsíndica Meritxell Palmitjavila que ha acudit a la cita a les 11.40, per rebre la primera dosi d'AstraZeneca contra la Covid-19. Meritxell Palmitjavila ha comentat que "la veritat és que m'he sentit molt tranquil·la perquè ja venia amb la mentalitat de continuar treballant amb la corresponsabilitat i solidaritat que se'ns ha exigit des de l'inici de la pandèmia. Penso que la vacuna és una acció més i animo a tothom a fer-ho per poder sortir del final del túnel i gaudir altre cop de la normalitat". Palmitjavila, en relació al temor de certa part de la població de vacunar-se amb AstraZeneca, ha admès que la informació que s'ha anat rebent sobre aquest vaccí no ajudava a aquells que tenien dubtes. Tot i això ha assegurat que els beneficis són molt més alts que els riscos i ha animat a tothom de nou a col·laborar per sortir d'aquesta pandèmia.

Convocats els majors de 50 anys
La previsió inicial era arribar fins a les persones de 54 anys, aquesta setmana ja s’estan convocant persones de 50 endavant. No obstant això, des del Govern van assenyalar que els col·lectius de més edat són prioritaris. Així que si es constata que algú més gran s’ha inscrit recentment a la plataforma habilitada passa per davant. També si són persones que han passat la Covid i es verifica que ja han transcorregut sis mesos d’ençà de la malaltia. Ahir, per exemple, es van vacunar més de 300 persones que estaven en alguna d’aquestes situacions.


La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va actualitzar ahir la xifra d’inscripció a la plataforma de vacunació: són 35.068 persones, de les quals 5.047 majors de 60 anys. Mas va insistir a “animar” tothom que formalitzi la inscripció. Després del toc d’atenció del ministre de Salut defensant la seguretat del vaccí d’AstraZeneca, des del Govern van assegurar que les anul·lacions de cites no han arribat ni de bon tros a nivells com la primera jornada amb més d’un centenar de persones que van decidir no acudir a punxar-se. No obstant això, van admetre que no estan ajudant en el ritme d’inscripció a la vaccinació les notícies amb relació al fàrmac d’AstraZeneca.


Vacunats totals

Aquests dies també ha començat la vacunació del personal educatiu. Mas va apuntar que s’havien administrat 655 vacunes a personal educatiu, i tot i no poder facilitar el percentatge que representa de la totalitat de la comunitat educativa sí que va indicar que “tothom mostra la voluntat de vacunar-se”.

La secretària d’Estat va actualitzar les dades de vacunes administrades fins diumenge. Són 18.055 i a 13.534 persones ja se’ls ha posat la primera dosi. Cap d’elles, va assegurar Mas, ha tingut una reacció adversa greu. Entre les persones que van acudir ahir a vaccinar-se hi havia el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, que a través del perfil de Twitter de la institució va animar la ciutadania a vacunar-se per protegir-se i protegir els altres. 

Un cop s’acabi diumenge l’administració de les 15.000 dosis d’AstraZeneca s’haurà d’esperar una nova remesa de fàrmacs, sense cap data concreta. Haurien d’arribar noves partides a través dels països veïns i Helena Mas va recordar que “tant la de Janssen com la de Novavax estan en procés de compra a través de Covax”, però “estem en moments molt preliminars de la compra”.

Un nou decés
Salut va informar ahir d’una nova víctima de la pandèmia. En aquest cas, un home de 71 anys que es trobava ingressat a l’UCI. Amb aquesta, doncs, ja s’eleven a 121 les pèrdues per la Covid, segons va informar ahir al matí la secretària d’Estat, Helena Mas, durant la roda de premsa sobre l’actualització de les dades sanitàries. De fet, des de dijous passat, en què es va notificar el traspàs d’una dona d’una vuitantena d’anys, no havia tingut lloc cap més defunció.

Pel que fa a la situació epidemiològica, el país segueix en l’escenari de contenció dels darrers dies, ja que els casos actius, que basculaven entre els 600, segueixen disminuint. En aquest cas concretament a 570 casos, 30 menys que diumenge. Pel que fa al nombre de positius, durant les últimes hores se n’han detectat 36 de nous, que s’afegeixen al total de 12.581 casos. Així, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell compta a hores d’ara amb 36 pacients amb el coronavirus, un menys que dilluns per la defunció registrada. D’aquests, 26 es troben a la planta habilitada i deu a l’UCI, vuit dels quals amb ventilació mecànica.
Veure’n més
27
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts