Fitch manté el ràting d'Andbank i de MoraBanc

Andbank destaca que per segon any consecutiu és el banc amb millor qualificació al Principat

La seu central d'Andbank. AndbankFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'agència de qualificació Fitch manté el ràting d'Andbank a llarg termini en BBB i el de MoraBanc en BBB-, segons han fet públic les dues entitats. Andbank remarca quel'agència confirma la qualificació creditícia a llarg termini que li posiciona per segon any consecutiu com el banc d'Andorra amb millor avaluació de Fitch.

L'entitat financera recalca que l'agència destaca en l'informe "l'àmplia presència internacional del banc en el negoci de banca privada i la seva escala comercial -més gran que la dels seus competidors-, subratlla els sòlids beneficis d'explotació, la qualitat dels actius, la protecció oferta per les elevades provisions per a cobrir préstecs dubtosos, les garanties sobre els préstecs i la seva satisfactòria capitalització". Andbank recorda que el grup financer va tancar l'exercici passat amb 29,5 milions d'euros de benefici, un 5% més que l'any anterior, i precisa que Fitch ressalta que la rendibilitat de l'entitat "va donar mostres de fortalesa el 2020 i es va beneficiar dels resultats per comissions del negoci de banca privada, que constitueixen una font d'ingressos estable i recurrent". El banc apunta a més que l'agència de ràting considera que Andbank està ben situat per aprofitar la seva major escala i el creixement dels volums d'actius gestionats a nivell internacional.

MoraBanc assenyala que la qualificació és manté en BBB- i revisant a l’alça la perspectiva que se situa ara en estable. El comunicat de l'entitat indica que l’informe de l’agència destaca la fortalesa del banc reflectida en un balanç fort per poder afrontar possibles escenaris econòmics adversos. Fitch ha situat MoraBanc per sobre de la resta de bancs andorrans en la gestió conservadora amb una exposició moderada al risc amb uns actius de qualitat, i amb eficiència. A més, indiquen que han estat clau per incrementar el benefici per quart any consecutiu tot i el difícil any generat per la pandèmia causada per la Covid i la volatilitat dels mercats.

Per altra banda, Fitch destaca el bon posicionament de MoraBanc a Andorra i també el creixement que registra en els darrers anys a nivell internacional en gestió de banca privada, especialment a Miami i Zuric, i considera que aporta un alt grau de resiliència al banc. L'entitat financerava presentar els resultats de l’exercici 2020 acreditant un creixement del benefici fins als 30,1 milions d’euros amb una pujada dels recursos de clients del 6,5% amb una ràtio de solvència que augmenta fins al 25,5% CET 1 fully loaded, uns resultats destacats que ara es veuen reforçats per la pujada de l‘outlook en la valoració de Fitch.

Fitch manté el ràting de MoraBanc a BBB-

tracking