Educació

El Govern acosta el món professional als estudiants andorrans

El Govern acosta el món professional als estudiants andorransFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les taules professionals del Centre d’Orientació Educativa i Professional (COEP) van arrencar ahir a les sis de la tarda amb un debat sobre el sector sanitari en què van participar alumnes, docents i professionals del sector.

Les taules professionals, organitzades per l’àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, dependent del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, s’acabaran el 29 d’abril i tindran lloc de dilluns a dijous de sis de la tarda a dos quarts de set. Els dos dies en què es faran els tallers competencials (el 26 i el 27) l’horari s’allargarà fins a les vuit. Totes les sessions es poden seguir per Zoom a www.joventut.ad i www.aferssocials.ad. Jordi Olivé, responsable del l’àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, va explicar ahir en la presentació de les taules professionals que aquesta iniciativa vol acostar el món professional i el ventall d’opcions de formació que hi ha als joves.

Les taules professionals estan adreçades a estudiants de tots els nivells educatius i a pares i tutors. En les sessions, que cada dia es dedicaran a un àmbit econòmic diferent, participaran estudiants, professors, empresaris i treballadors del sector.

Després de la sessió d’ahir sobre el sector sanitari, avui l’activitat es reprendrà amb una taula rodona sobre les professions de l’àmbit de la comptabilitat i l’administració. Demà serà el torn de l’educació i la formació, i divendres, el de la informàtica i l’engi­nyeria. La setmana que ve les taules rodones tractaran sobre els sectors de la comunicació i el periodisme, el turisme i l’hostaleria, les ciències naturals i les ciències socials.

D’altra banda, en els tallers pràctics de la taula, impartits per experts en orientació laboral, s’ensenyarà com preparar un cur­rículum i una entrevista de feina, com dissenyar una estratègia efectiva per trobar feina i com construir i promocionar la marca personal.

tracking