x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

El PS es desmarca del projecte d'aeroport que vol la Cambra

El partit el considera tècnicament, mediambiental i econòmica inviable
Pere López, Roger Padreny i David Rios a Grau Roig.

El PS, en contra de l'aeroport a Grau Roig

Pere López, Roger Padreny i David Rios a Grau Roig.

PSA
Actualitzada 13/04/2021 a les 12:04
El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, el conseller general Roger Padreny i el conseller al comú d’Encamp David Rios es van desplaçar ahir fins al bosc de Moretó, a Grau Roig, la zona on la Cambra de Comerç projecta la construcció d’un aeroport. Ho van fer per desmarcar-se del projecte i denunciar que no és viable ni tècnicament, ni mediambientalment, ni econòmicament per al país. Segons va informar el partit en un comunicat, donaran suport a les millores al Principat, sobretot pel que fa a les connexions internacionals, però consideren que aquest projecte de grans dimensions genera massa dubtes i incerteses i no compta amb el suport de diversos informes especialitzats.

El grup parlamentari va recordar a través d’una nota de premsa que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana va analitzar, el 10 de setembre del 2020, els dos estudis entregats per la Cambra de Comerç al Govern, fets per la Navblue (Feasibility study for the creation of a new airport in Andorra) i el CGX (Aéroport International d’Andorre, Etude de Faisabilité Technique et Aéronautique), i que en l’avaluació d’aquests estudis van establir que la infraestructura no tenia viabilitat tècnica, a causa de les “limitacions tècniques i afectacions a la seguretat que són suficientment importants per no continuar amb el projecte”.

En la mateixa nota de premsa, el conseller encampadà David Rios també va voler subratllar l’impacte que provocaria construir l’aeroport a Grau Roig, on va explicar que en l’àmbit mediambiental es perdria la gran biodiversitat de molleres que hi ha a la zona del bosc de Moretó.

A més, el Partit Socialdemòcrata va afegir que l’aeroport que impulsa la Cambra de Comerç està projectat a prop de les pistes d’esquí, i que aquest fet els preocupa perquè, segons manifesten, podria tenir conseqüències negatives pel que fa a les seves concessions.
Per tots aquests motius, la formació socialdemòcrata va reiterar que no dona suport al projecte i que vol rebre tota la informació, tot demanant al Govern que la faci pública i que, a més, es realitzi una consulta ciutadana abans de seguir endavant amb el projecte.
Etiquetes
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts