x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Jover acusa López de "parlar molt i fer pocs contactes"

El ministre defensa que no hi ha hagut falta de diligència del Govern per la mobilitat amb Espanya
El minstre de Finances, Eric Jover.

Jover nega que hi hagi deutes amb els comuns

El minstre de Finances, Eric Jover.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/04/2021 a les 14:18
Eric Jover ha assegurat que el Govern treballa les relacions amb altres països amb "discrecció que és el que s'ha de fer en diplomàcia. S'han de fer molts contactes i parlar-ne poc i el senyor Pere López fa justament el contrari, parlar-ne molt i pocs contactes". El ministre Portaveu i de Finances ha respost així a les crítiques del president del grup parlamentari socialdemòcrata on acusava l'executiu de "debilitat" i "incompetència" en política exterior per la gestió de la mobilitat amb Espanya i ha destacat que no ha faltat "diligència" del Govern per aconseguir que no hi hagi limitacions per viatjar cap al sud ni per rebre turistes espanyols.

Jover ha declarat que s'han generat dubte sobre els contactes que s'han mantingut perquè no hi hagi restriccions de desplaçaments des d'Andorra al veí del sud i des d'aquest territori fins al Principat i ha volgut aclarir-los recalcant que des del principi de la pandèmia el Govern ha mantingut contactes amb l'Estat espanyol per la coordinació en matèria de mobilitat i de cooperació sanitària. I ha incidit que després es va obrir una segona fase on l'executiu veí va dir que eren les comunitats les responsables del desconfinament i es va treballar aleshores amb Catalunya alhora que es mantenia el contacte amb Espanya. Jover ha manifestat que "va ser evident fa pocs dies que es va canviar la interpretació del criteri" i s'ha determinat que no hi havia limitacions per als residents al país per desplaçar-se a Espanya ni en el sentit contrari. 

El ministre ha remarcat que el Govern "des del principi ha buscat incrementar la mobilitat" cap a Andorra perquè és vital per a l'economia nacional i ara s'ha assolit aquest augment dels viatges permesos "amb prudència". Eric Jover ha insistit que no es podia avançar aquest canvi d'interpretació que faria Espanya "i no hi ha hagut falta de diligència del Govern i quan ha canviat la interpretació s'ha mirat d'ampliar-la" en base als nous criteris que ha exposat que no afecten només al Principat. 
  • #2 Xavi
    (12/04/21 23:29)

    Ja t'ho dic jo, de bò cap ni un.   Quatre amiguets de la generalitat i el senyor Martínez els seus amics de l'Hospital de Sant Pau i para de contar.

    Respondre
  • #1 Cole
    (12/04/21 21:35)

    Tanta discreció que ens han tingut tancat tot l'hivern. Quan s'ha deixat la discreció ens han obert. Em pregunto quins contactes deu tenir el ministre Jover a la seva agenda.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts