energia

FEDA iniciarà a l'estiu l'obra del parc solar a Grau Roig

Les plaques ocuparan una superfície de més de 8.000 metres quadrats

FEDA iniciarà a l'estiu l'obra del parc solar a Grau RoigFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de parc solar a Grau Roig està en fase d’elaboració. Al febrer FEDA va adjudicar-ne la redacció i un cop estigui enllestida es licitaran les obres. La previsió és que aquest estiu arrenqui la instal·lació de les plaques (seran 1.700), que ocuparan una superfície de més de 8.000 metres quadrats. Són 7.150 metres quadrats de terreny i 956 més que s’aprofitaran dels teulats de les instal·lacions de la companyia en el mateix emplaçament.

És el projecte més avançat dels que la hidroelèctrica té en marxa per adequar-se a les directrius del Govern en relació a la transformació del model energètic i concretament el que fa referència a fomentar les fonts renovables. A més, servirà com a prova pilot “per tal d’avaluar l’execució, funcionament i rendiment d’una instal·lació fotovoltaica en un emplaçament d’alta muntanya”, assenyalen des de FEDA. La companyia afegeix que l’indret té diferents punts forts, com els climàtics, ja que gaudeix de moltes hores de sol perquè és una zona oberta, sense elements que provoquin ombra, i que el fet que les temperatures siguin de mitjana baixes “asseguren un rendiment elevat”. A més, defensa que la construcció tindrà en compte la integració al paisatge i que la zona ja té un elevat grau d’humanització perquè hi ha diferents infraestructures a la vora (la carretera i diferents instal·lacions de FEDA) amb la qual cosa “es pot considerar que l’impacte ambiental en aquest emplaçament serà reduït”.

La proximitat a la carretera implica, a més, que no calgui la construcció de nous vials i camins i, per tant, un menor impacte en l’entorn.

Les plaques tindran una producció equivalent al consum de 320 llars durant un any i es calcula que, un cop estigui en marxa, la instal·lació evitarà l’emissió de 94 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any.

tracking