x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

El PS denuncia la “incompetència” i la “debilitat” de Govern en la política exterior

López afirma que si s’hagués parlat abans amb Madrid s’hauria salvat la temporada d’hivern
El cap de Govern, Xavier Espot, i el líder del PS, Pere López, al Consell General.

El PS denuncia la “incompetència” i la “debilitat” de Govern en la política exterior

El cap de Govern, Xavier Espot, i el líder del PS, Pere López, al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/04/2021 a les 06:02
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, afirma estar “decebut i indignat” amb la “manca d’acció diplomàtica, la debilitat i la poca preparació del Govern en la gestió de la frontera sud”. El líder del PS es va mostrar molt crític amb l’executiu per com s’han dut a terme les negociacions per permetre la mobilitat entre Andorra i Catalunya. Segons López, les converses s’haurien d’haver tingut des del primer moment amb el govern central “tal i com els vam dir en reiterades ocasions”.

En aquest sentit, va assenyalar que “demanarem responsabilitats per la incompetència i la debilitat que han mostrat com a Estat”. Al seu entendre, “algú haurà d’explicar molt bé políticament i també als sectors econòmics perquè no es va negociar amb Madrid des del primer moment”, una acció que al seu entendre “hauria fet que tinguéssim una temporada d’hivern molt diferent a la que hem tingut”. “Cal tenir en compte que per a alguns negocis la temporada d’esquí suposa un 40, un 50 o fins i tot un 60% de la facturació anual”, va remarcar.

El líder del principal grup a l’oposició va ser contundent en remarcar que “no hi ha hagut interlocució amb Madrid fins fa poc més d’una setmana”. “Si el nostre Govern no fa valer els acords internacionals ni defensa els interessos del país, no pot quedar sense cap responsabilitat”, va sentenciar, deixant clar que “la seva incompetència i manca d’acció diplomàtica entre estats ha creat greus conseqüències econòmiques per al país”. López va insistir a denunciar la gestió feta amb el país veí del sud i en què el Govern “haurà de donar explicacions de per què no s’han fet les accions escaients amb Madrid fins just abans de Setmana Santa”.

Mesures sanitàries
Els socialdemòcrates han estat molt crítics amb la gestió de la frontera sud des del començament i, veient que finalment s’ha imposat la interpretació del Govern de Pedro Sánchez que permet a andorrans i espanyols viatjar d’un país a un altre sense cap més restricció que la de complir les mesures sanitàries de cada territori, remarquen que calia haver fet el pas abans per intentar salvar la temporada d’hivern. “Hi ha convenis internacionals i bilaterals que calia fer complir i això no és incompatible amb el respecte de les normes sanitàries que hi hagi a cada territori”, va considerar López. En aquesta línia, va remarcar que “les competències en mobilitat de Catalunya no poden deixar la gestió de la frontera en mans de la Generalitat”. “Això s’ha dit a Govern per activa i per passiva i no van fer cas”. Per López, “és indignant” que el Govern “s’hagi assabentat de les restriccions per les rodes de premsa de la Generalitat sense parlar abans amb Madrid”.
Etiquetes
  • #7 Anton
    (12/04/21 11:27)

    Amb frança van parlar amb Paris directament i no amb l'ariega ni pyrenees orientals per moures...i en la frontera sud es va parlar amb la comunitad i no amb madrid... Ha tingunt que vindre el rei d espanya a donar unes asignatures de com fer politica als nostres politics...

    Respondre
  • #6 tempus
    (12/04/21 10:12)

    A toro passat qualsevol és Manolete.

    Respondre
  • #5 laura
    (12/04/21 09:53)

    Ara que les pistes d´esquí han tancat, diuen desde la Generalitat de Catalunya que ja poden venir el catalans a Andorra (tot i tenir molt pitjors dades que fa 15 dies). I encara hi ha algú que pensava que el tancament era per raons sanitaries...

    Respondre
  • #4 Aprenents de bruixot
    (12/04/21 09:13)

    La geopolítica i l'economia estan per davant de la nostra salut, estem condemnats a mort.

    Respondre
  • #3 prioritats
    (12/04/21 08:15)

    aqui tots els politics tots van per salvar el seu cul i interesos la resta ja ho farem

    Respondre
  • #2 Manel
    (12/04/21 07:33)

    Tota aquesta colla de polítics que tenim només escalfen la cadira i diuen amén a tot el que els hi diuen els seus amiguets del Sant Pau i els seus amiguets de la Generalitat de Catalunya.
    Es trist que portem molts mesos al seu dictat i ens ha costat mols milion d'euros al país.

    Respondre
  • #1 ALoro
    (12/04/21 07:22)

    No cauen bé a ningú i Andorra es la perjudicada..

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts