justícia

Rossell demana més compromís a magistrats, batlles i fiscals

Els ministre afirma que es reunirà de forma individual amb els actors implicats per copsar les necessitats i mancances

Rossell es reunirà amb batlles, magistrats i fiscals per abordar les mancances de la justícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, sol·licita més compromís als batlles, magistrats i fiscals per donar una solució a la situació que viu l’administració judicial. Ho va manifestar ahir en declaracions posteriors al jurament a la Casa de la vall de dos nous notaris, en les quals va recordar que dijous durant la sessió del Consell General ja va anunciar que la justícia “necessita” un “pla de xoc”. Rossell va indicar que a través del treball realitzat a la comissió executiva per millorar el funcionament de l’administració judicial, en la qual pren part el titular de la cartera de Justícia i Interior, el president del Consell Superior de la Justícia, el degà del Col·legi d’Advocats, el president de la Cambra dels Saigs i el Col·legi de Procuradors, han pogut constatar que la justícia està vivint una situació de col·lapse deguda a “diverses circumstàncies”.

Així doncs, va explicar que en les pròximes setmanes la seva voluntat és reunir-se “individualment” amb tots els batlles, magistrats i fiscals per copsar la situació, les necessitats i les mancances de la justícia. El ministre va comentar que a partir de les trobades es realitzarà una diagnosi de l’estat i “observar si efectivament són necessaris més recursos humans i econòmics” per posar remei a una situació endèmica a la justícia. En aquest sentit, va exposar que la realització del pla de xoc requereix la implicació i del compromís de tots els actors, i va augurar que si les trobades confirmen l’exigència d’un increment dels cabals, “haurem de presentar i justificar un crèdit extraordinari per aprovació del Consell General”.

Crèdit extraordinari

Rossell va asseverar que si el Govern es compromet a donar més recursos, aquest requereix una gran implicació per part de magistrats, batlles i fiscals. “Si hem de cobrir les mancances i necessitats de la justícia de manera econòmica, jo demano obtenir per la seva part rigor, treball i compromís”, per poder tirar endavant aquest pla de xoc i donar una sortida al col·lapse judicial, va puntualitzar. I va assenyalar que per poder acreditar i justificar davant el Consell General el possible crèdit extraordinari és necessària aquesta implicació, ja que en cas contrari ni la ciutadania ni els membres del parlament “entendrien que dotéssim de mitjans econòmics la justícia sense sobre un compromís ferms de l’altra part”.

A més a més, el ministre va posar en relleu que la posada en marxa del pla de xoc exigeix d’una gran feina per part del Govern i també del Consell Superior de la Justícia. “Per fer-ho hem d’anar acompanyats de totes les parts, també dels advocats”, va dir.

Resultats comissió justícia

Rossell també va anunciar que preveu que les primeres conclusions extretes de la comissió executiva de la justícia puguin sortir a la llum al llarg de les pròximes setmanes o a molt estirar al mes de maig. “En el marc de les reunions realitzades amb tots els membres implicats hem elaborat un document que espero que pugui sortir el contingut en breus”, va assenyalar. I va recordar que el grup de treball es va dissenyar per millorar el funcionament de la justícia amb la participació de tots els actors implicats.

EL CONSELL SUPERIOR NOMENA CINC NOUS BATLLES

El Consell Superior de la Justícia ha nomenat cinc nous batlles. Així es va fer públic ahir a través d’un Butlletí Oficial del Principat d’Andorra extra, en el qual van informar que l’organisme ha designat Berta Hidalgo Oziel, Cristina Martínez Regada, Eduard Canut Quimesó, Joan Carles Moynat Rosselli i Sergi Costa Gonçalves per al càrrec de batlle. El document del BOPA també indica que el present acord passarà a ser efectiu a partir del pròxim dia 14 d’abril. A través d’aquestes noves incorporacions, el Consell Superior de la Justícia pretén donar una mica d’oxigen a l’administració judicial i agilitzar els processos que actualment es troben paralitzats. En aquest sentit, cal recordar que tal com va admetre ahir el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, l’administració judicial pateix una situació de col·lapse, en la qual el Consell Superior de la Justícia i el ministeri treballen per trobar-hi una solució en la brevetat de temps més gran possible.

tracking