x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
higiene

L'informe comunal del cens caní l'ha fet la concessionària

Els veterinaris denuncien que l’anàlisi no és vàlida perquè està feta per una part interessada
Dos gossos es troben al centre de la capital.

L'informe del cens caní l'ha fet l'adjudicatària

Dos gossos es troben al centre de la capital.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/04/2021 a les 12:06
Els comuns van entregar ahir als veterinaris l’informe que han elaborat per donar resposta als dubtes que havien plantejat els professionals sobre el cens caní a través de l’ADN. La sorpresa dels veterinaris va ser que l’informe que se’ls va presentar està elaborat per la mateixa empresa que té la concessió per dur a terme les anàlisis. Segons fonts comunals, l’empresa que ha realitzat l’informe és Vetgenòmics, una empresa participada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que es va presentar -i va guanyar- el concurs dels comuns a través d’una societat que forma part d’una UTE amb laboratoris Pasteur -les bases del concurs obligaven a tenir un soci andorrà-.Tot plegat va indignar els veterinaris que van denunciar que no pot ser vàlid un informe realitzat per una part interessada.

La reunió es va dur a terme ahir de manera telemàtica i per part dels comuns hi van assistir el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, i el de Canillo, Marc Casal. No hi va haver representació ni de Sant Julià, ni d’Encamp, ni de la Massana, malgrat que també participen en el projecte. Segons els veterinaris, els cònsols no van voler debatre sobre el projecte i únicament van indicar que l’informe que han elaborat els reafirma en la necessitat de tirar endavant el cens caní.

Per part de les corporacions comunals sempre s’ha defensat que el cens caní mitjançat l’ADN respon a la necessitat de millorar la higiene en els espais públics i la bona convivència a les places i carrers i asseguren que en cap cas hi ha un afany recaptatori en el projecte i que justament el que es pretén és acabar amb les males pràctiques dels propietaris de gossos incívics. En tot cas, en un comunicat a la premsa, la setmana passada els comuns es van comprometre a informar els ciutadans sobre l’evolució del projecte tan aviat com es prengui la decisió final i van afirmar que entenien que aquesta ha de ser “consensuada amb els veterinaris, ja que són part ineludible del procés d’elaboració del cens caní mitjançant l’ADN”.
Etiquetes
  • #11 Por su bien...
    (14/04/21 15:08)

  • #10 Tontos?
    (10/04/21 20:23)

  • #9 Joaep
    (10/04/21 20:03)

  • #8 Prohibit gossos
    (10/04/21 19:06)

    Se acabó el chollo del todo gratis. Tasa y registro canino. Y a pagar, si no quieren pagar se deshacen del animal.

    Respondre
  • #7 Pardalet
    (10/04/21 18:57)

    Haurien de dimitir. No es pot ser més cutre.

    Respondre
  • #6 Massanenc
    (10/04/21 17:08)

    Només recordar que el Comú de La Massana li ha donat 3 milions d'euros a l'estació de Pal per a poder fer front a les despeses d'una estació que hagués hagut d'estar tancada, al meu entendre. Amb aquests diners haguessin pogut pagar durant dècades a personal per a multar als propietaris incívics. Crec que no calen tants consellers als comuns, ja que hi ha pandèmia i crec que no tots estàn treballant com haurien de fer-ho si no hi hagués la covid, així que comencin estalviant per aquí: menys consellers i més estalvi.

    Respondre
  • #5 Lou
    (10/04/21 16:12)

    En sèrio?? Però com poden ser tant curts? Només volen treure els calers a la població sigui com sigui. "Senyors" dels comun: si us molesta tant la brutícia dels cans, amplieu els serveis de neteja contractant més personal, i que treguin de pas les burilles dels fumadors, les llaunes i embolcalls de plàstic, els graffitis cutres i les restes de botellons, que n'hi ha per tot arreu a La Massana!!

    Respondre
  • #4 Jajajaja
    (10/04/21 15:49)

    Jajajaja, tipicaly andorran! Val més riure'n. S'ens pixen a sobre i ens volen fer creure que plou!

    Respondre
  • #3 Juan Palomo
    (10/04/21 14:08)

    Sense comentaris...

    Respondre
  • #2 Laurus
    (10/04/21 09:10)

    No tenen cap classe de vergonya. Hens utilitzen sense cap mirament
    Ja estem tips d'aquests comportaments de poder, de cacics, de superioritat, de prepotència. Treballem pels ciutadans , van dir-nos a les eleccions , es van descuidar de dir , treballem pels ciutadans , però fem el que hens dóna la gana , perquè no els necessitem fins d'aquí a quatre anys.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts