Els pacients ingressats per Covid són més joves i els casos menys greus

Es notifiquen 47 positius respecte a dijous, xifra que eleva a 12.456 el total de contagiats

Els pacients ingressats per Covid són més joves i els casos menys greusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Estem veient una disminució d’edat de les persones que ingressen a l’hospital i una menor gravetat o complexitat dels casos.” Aquest era l’escenari que donava a conèixer ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença per actualitzar les dades epidemiolò- giques. “La mitjana d’edat fa uns dies era de 65 anys i ara ha disminuït entre 55 i 66 anys” detallava el titular de Salut. Tot això, en una jornada en què les dades segueixen la tendència dels últims dies. “Sembla que hi ha certa contenció” afirmava Benazet. De fet, la taxa de reproducció es va aplanant i ahir, concretament, es trobava a 0,97.

Pel que fa a l’actualització sanitària, ahir es van anunciar 47 casos nous respecte a dijous, una xifra que eleva ja a 12.456 el nombre total de contagiats des de l'esclat de la pandèmia. A més, la xifra d'altes mèdiques ha crescut fins als 11.732 recuperats, tot i que els casos actius han pujat a 604 respecte als 597 registrats el dia anterior. Les defuncions es mantenen a 120 respecte a dijous. Per altra banda, Benazet va puntualitzar que la corba de contagis es troba en descens donat que la mitjana era de 60 casos al dia, i actualment se'n notifiquen de 45 a 50. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, el titular de Salut va informar que ahir al matí hi havia 41 ingressats, però durant la tarda es van donar sis altes, cosa que redueix la xifra a 35 hospitalitzats.

D'aquests 24 es troben a la planta Covid de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i 11 a l'UCI, 10 dels quals amb necessitat de ventilació mecànica. D’altra banda, pel que fa a la població escolar, no hi ca cap aula sota vigilància activa i n’hi ha 35 en vigilància passiva. Benazet també va comentar que se seguiria amb la tendència de vacunació com fins ara i que la casuística de fenòmens trombòtics detectats representava un percentatge massa petit com per plantejar-se res. “El risc no és suficient per aturar-nos”, va sentenciar.

tracking