saas

El cap de Salut Mental renuncia “esgotat” per la implicació en la feina

Escoter va renunciar dimarts perquè l’estava afectant en l’àmbit personal i de salut

El cap de Salut Mental renuncia “esgotat” per la implicació en la feinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Escoter va presentar per escrit dimarts la renúncia al càrrec de cap de Salut Mental del SAAS. Poc després ho va comunicar a tots els coordinadors i dijous ho va explicar a tot l’equip del departament. El motiu pel qual ha renunciat al càrrec és perquè està esgotat mentalment, ja que el seu tarannà el fa implicar-se al màxim amb la feina i veia que l’estava afectant tant en l’àmbit personal com de salut. Escoter va manifestar al Diari que s’ha implicat molt amb el seu càrrec, treballant també en dies festius i caps de setmana, i va arribar un moment en què s’ha adonat que era impossible compaginar aquesta màxima implicació amb la seva vida personal, motiu pel qual ha optat per l’opció que ha vist que era la més positiva.

Escoter, que va prendre el càrrec el passat juliol, ha rebutjat que en qualsevol cas s’intenti polititzar la seva marxa i va explicar que la seva relació amb l’anterior cap de Salut Mental, Gemma Garcia, ha estat molt bona i que ella ha col·laborat en tot moment facilitant-li la feina, que ha sigut excel·lent en el cas de filtratge de les persones que acudeixen per primera vegada a demanar una cita al departament, així com amb la feina conjunta que ambdós tenen com a psiquiatres forenses de la presó. També va negar una mala relació amb el director del SAAS, Josep Maria Piqué, i va explicar que el seu contacte és amb el doctor Prats, director assistencial, amb el qual també ha treballat perfectament.

Quant al pla de salut mental, Escoter va reconèixer que es tracta d’un projecte molt ambiciós que necessita temps i que per això avança lentament. També es va referir a l’escenari actual amb la pandèmia, que està fent molt més difícil la feina de tots els sanitaris i que ha suposat un esforç extra per les necessitats d’ajuda psicològica i psiquiàtrica.

Reacció del ministre de Salut

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va referir ahir al migdia en la roda de premsa dels divendres per actualitzar la situació sanitària per la pandèmia a la renúncia d’Escoter, la qual va lamentar. “Em sap greu perquè és una persona que aprecio, professionalment i personalment, però ningú és imprescindible i trobarem un substitut”, va indicar el ministre, que va afegir que “no em preocupo excessivament perquè sé que trobarem una bona solució per liderar aquest servei”. El doctor Pere Bonet ajudarà a reorganitzar el servei, va afegir.

tracking