salut

Brot a la Seu d'Urgell per la tradicional festa del 'birracrucis'

Brot a la Seu d'Urgell per la tradicional festa del 'birracrucis'Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar ahir la detecció d’un brot per Covid-19 a la Seu d’Urgell entre els assistents a la celebració del tradicional birracrucis. La festa, organitzada per diferents col·lectius de joves del municipi, se celebra des de fa anys coincidint amb la festivitat del Divendres Sant (el passat dia 2 d’abril) i enguany, encara que amb un format diferent, la iniciativa s’ha mantingut. Salut va notificar ahir 12 persones positives per coronavirus que van participar en la festa i 4 contactes estrets que també han resultat positius en les proves PCR practicades.

Fonts de la conselleria van explicar que el brot “està encara en estudi”, per la qual cosa la xifra de contagis podria veure’s incrementada. I van informar que els positius participants en la festa “són en gran part universitaris i joves de segones residències”. Fonts municipals van explicar ahir que la festa l’organitza habitualment la joventut del poble i que en cap cas requereix l’autorització per part del consistori. El vicealcalde, Francesc Viaplana, va assegurar que l’ajuntament “no era coneixedor que enguany se celebraria l’activitat”, va reconèixer que “havia estat multitudinària” i va explicar que “els cossos de seguretat no disposaven d’efectius suficients per poder controlar un acte amb tants joves”. Finalment va demanar “responsabilitat col·lectiva per a frenar la pandèmia” i va instar a “complir els protocols de seguretat”. El birracrucis és una festa tradicional de la població alturgellenca que se celebra habitualment a partir d’última hora de la tarda, però enguany els joves van començar al matí. Els participants havien de trobar fites amagades per punts de la ciutat de manera que recorrien i paraven per a consumir una cervesa pels bars participants.

D’altra banda, dimarts començarà l’administració de vacunes a la pista polivalent del poliesportiu, un espai que substitueix l’antic centre de vaccinació.

tracking