Prop de 10.000 persones han rebut la primera dosi de la vacuna

Els docents han començat a ser citats per rebre el vaccí, el qual Salut ha tornat a defensar fortament

Vacunes Vacunacions Vacunats AstraZenecaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vacunació continua a bon ritme. Lacap d’àrea del departament de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han explicat aquest migdia que fins ahir, dia en què es van administrar 1.004 vaccins, s'havien posat un total de 15.269 dosis, de les quals 9.781 corresponen a la primera dosi i 5.488 a la segona. A més, actualment hi ha 34.367 persones preinscrites a la plataforma de vacunació. Benazet ha atribuït l'estancament de la xifra a què els joves no s'han apuntat encara. "Ho deuen veure molt lluny, tot i que jo demano que es vagin apuntant", ha comentat el ministre.

El titular de Salut també ha explicat que els docents han començat a ser citats per a rebre la dosi. En aquest sentit, cal recordar que Benazet va mostrar-se especialment interessat en vacunar la població escolar.

Durant la roda de premsa, Vidal i Benazet han reiterat novament la confiança en la vacuna d'AstraZeneca i la seva defensa sobre la seguretat del fàrmac. En aquest sentit, el ministre ha refermat novament que "si no ens vacunem no sortirem de la pandèmia". Quant a xifres, ha exposat que fins ara 18 persones d'entre els 25 milions de persones que han rebut la vacuna han perdut la vida per trombes, i que s'han detectat un total de 62 casos. "El risc de no vacunar-se és enormement superior", ha sentenciat el ministre. Tot i la reiteració del missatge de confiança, Salut s'ha trobat que algunes persones han cancel·lat la seva cita per vacunar-se per la por. Segons Vidal, algunes fins i tot van arribar al centre de vacunació i en veure que era AstraZeneca van marxar sense rebre la dosi. També es van trobar alguna cancel·lació amb el fàrmac de Pfizer.

Un centenar de cancel·lacions en la represa de la vacunació

tracking